Jezinky, pozor! Jiří Ovčáček vidí nové nebezpečí migrace

18.07.2018 6:40

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček má za to, že se k životu probrala promigrační lobby, která se snaží oslabit zásadovou českou politiku ve vztahu k migrantům.

Jezinky, pozor! Jiří Ovčáček vidí nové nebezpečí migrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Itálie požádala partnerské státy v EU, aby jí pomohly s řešením uprchlické krize a přijaly alespoň část uprchlíků a migrantů pobývajících v Itálii na svá území. Český premiér Andrej Babiš přes média do Itálie okamžitě vzkázal, že Česko nepřijme ani jednoho migranta. Přijímání migrantů na území EU český premiér považuje za cestu do pekel.  

Naproti tomu Francie se rozhodla přijmout 50 běženců z oněch 450. Kdybychom porovnali velikost Česka a Francie a přijali bychom poměrnou část běženců, mohli jsme jich přijmout jen sedm. Šlo by o gesto dobré vůle. Tak to alespoň vidí komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych, který v komentáři pro server napsal, že si lidé musejí pomáhat.

„Evropské, humánní, obyčejně lidské je lidem v těžké nouzi (na moři a zcela bez prostředků) pomoct. Těch 450 se v těžké nouzi nachází. Ano, je nutné bránit pašerákům, aby vysílali vraky a nafukovací čluny s uprchlíky na moře (tisíce migrantů už takhle zemřely), ale když už k nám, do EU, přijedou, nemůžeme je utopit jako koťata,“ zdůraznil komentátor.

Fendrychův text Ovčáček na sociální síti Twitter označil za  snahu uprchlické lobby narušit zásadovou českou politiku. „Promigrační mainstreamová lobby se probrala k životu. Prosazováním metody ‚jezinky‘ se snaží nabourat zásadovou politiku českého prezidenta a české vlády, která má podporu veřejnosti,“ zareagoval tvrdě Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…