Jílková dnes přivítá Petra Nečase

11.04.2013 15:18

Nedávný výrok sociálního demokrata Jana Mládka o parazitujících živnostnících vyvolal mnoho negativních reakcí jak na straně samotných živnostníků, tak i v rodné straně jmenovaného poslance. V dnešním díle pořadu České televize Máte slovo se na toto téma utkají Michal Hašek, místopředseda ČSSD, premiér Petr Nečas a další.

Jílková dnes přivítá Petra Nečase
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Petr Nečas ve Zlíně. V pozadí Libor Lukáš

Přesto, že stínový ministr financí svůj výrok odvolal, stále si celá sociální demokracie myslí, že živnostníci odvádějí do státní kasy málo peněz a že na ně zaměstnanci doplácejí. ČSSD kritizuje údajné propastné rozdíly mezi povinnými odvody do sociálního a zdravotního systému, daňové výhody, vysoké výdajové paušály apod. Živnostníci prý přispívají do státní kasy minimum, kdežto zaměstnanci příliš.

Zastání našli živnostníci u Nečase, který prohlásil, že si zasluhují celospolečenský respekt a úctu. „Považoval jsem za svou povinnost osobně sdělit představitelům českých živnostníků, že je nepovažuji ani za parazity, ani za sprosté podezřelé. Jsou to lidé, kteří si zaslouží celospolečenský respekt za to, že živí sami sebe a své rodiny bez toho, aby natahovali ruce ke státu a že dokonce vytváří pracovní příležitosti,“ prohlásil.

Vláda chce podle Nečase připravit deregulační balíček, který odstraní celou řadu administrativních a byrokratických zátěží. "Jako jedno z protikrizových opatření stimulující tvorbu investic chceme umožnit odpisy na investice ve výši sto procent během jednoho roku," dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…