Jindřich Šídlo byl u toho, když Babiš rozdával peníze: Ten nám ve volbách ukáže

10.06.2013 11:10

Komentátor Jindřich Šídlo popisuje, co zažil s Andrejem Babišem na vyhlašování cen českého Twitteru, ankety nazvané Tweet roku. Babiš zde byl dekorován jako jeden ze tří vítězů kategorie „objev roku“, kde při hlasování poroty došlo k remíze. Přesto však na sebe strhl ze všech oceněných všech kategorií největší pozornost. A podle Šídla to může být náznak jeho budoucího politického úspěchu.

Jindřich Šídlo byl u toho, když Babiš rozdával peníze: Ten nám ve volbách ukáže
Foto: ANO 2011
Popisek: Andrej Babiš

„Publikum - nebo aspoň já - čekalo, že za Babiše cenu převezme patrně někdo z jeho PR oddělení. Jenže najednou se otevřely boční dveře a do sálu napochodoval evidentně pohublý a velmi spokojeně vypadající Babiš osobně,“ líčí Šídlo v komentáři na serveru IHNED.cz. Vzápětí prý miliardář vytáhl šek na tři sta tisíc a triumfálně ho věnoval řediteli vyplaveného Domova Sue Ryderové.

Na shromáždění českých podle Šídla „tweeterů“ nebylo moc takových, na které by cílilo Babišovo hnutí ANO 2011. Přesto prý nikdo jiný toho večera nezažil větší aplaus. „Docela pěkně ilustruje proměnu jeho veřejného obrazu, kdy se z lehce nerudného a věčně rozhořčeného muže (a kdysi dobrého známého Stanislava Grosse, jen aby se nezapomnělo) mění v usměvavého sympaťáka, který je sice stále rozzloben na poměry, s úsměvem ale nabízí, že je dokáže změnit, jako dokázal za dvacet let vytáhnout svůj Agrofert,“ poznamenává komentátor IHNED.cz.

Okamžitě po skončení akce se na Babišově Twitteru objevilo poděkování: „Nakonec jsem byl úspěšný tam, kde tomu rozumím nejmíň. Trochu jako když jsem začal podnikat. Objev roku mám díky vám“. A počty jeho followerů na této sociální síti utěšeně rostou-během tří týdnů z tří tisíc na 4500.

A následují další akce, které směrem k Babišovu hlavnímu cíli- volbám 2014- vypadají zajímavě. Přestup k Babišovu hnutí oznámil známý novinový komentátor Martin Komárek, ovšem ještě zajímavější jsou jeho snahy o koupi české pobočky vydavatelství Ringier. Ten provozuje mimo jiné bulvární deník Blesk. „A tady je těch potenciálních voličů mnohem víc než v Národní technické knihovně,“ upozorňuje Šídlo. Když k tomu připočteme touhu českých voličů vyzkoušet v každýc volbách alespoň jednoho „neznámého“, vděčnou rétoriku „všichni kradou“ a příběh nesporného podnikatelského úspěchu, může prý být v příštím roce Andrej Babiš vítězem kategorie „objev roku“ nejen na Twitteru.      


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…