Jindřich Šídlo komentuje dění na Hradě. Pány Mynáře a Ovčáčka rozhodně nepotěší

24.04.2015 8:35

Komentátor Jindřich Šídlo v pátečních Hospodářských novinách odlehčeně glosuje počínání úředníků na Pražském hradě. Pánové Jiří Ovčáček a Hynek Kmoníček – ředitelé dvou hradních odborů – si přes média vzkazují, že toho druhého není třeba brát vážně a kancléř Mynář pro jistotu zveřejnil jejich platy, aby je trochu rozeštval.

Jindřich Šídlo komentuje dění na Hradě. Pány Mynáře a Ovčáčka rozhodně nepotěší
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

"Ředitel Kmoníček zavolá velvyslanci Schapirovi, že nemá brát Ovčáčka vůbec vážně a že ani prezident nemyslel svůj výrok vážně, neboť pouze odpovídal na nesmyslné otázky svých oblíbených novinářů z Parlamentních listů. Prezident si navíc podle Kmoníčka pravděpodobně vůbec nepamatuje, že by s Parlamentními listy hovořil," píše mimo jiné autor.

Tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček na to reaguje prohlášením, že slova Hynka Kmoníčka je třeba správně interpretovat a aby snad příště nedošlo k nějakému novému nedorozumění, zavede kontrolní opatření. Bez jeho vědomí a schválení už novináři s Hradem komunikovat nebudou. Svou troškou do mlýna přispěl i kancléř prezidenta Vratislav Mynář, který stále nemá bezpečnostní prověrku od Národního bezpečnostního úřadu, ale pobírá plat na úrovni premiéra. Aby se ale nezdálo, že je v tom sám, zveřejní platy i jednotlivých ředitelů odborů, aby si mohli vzájemně závidět.

Šídlo se vrací i k hradnímu hledání neexistujícího článku Ferdinanda Peroutky. Za tuto snahu ho prý chválí jak prezident Zeman, tak Hynek Kmomíček a radí mu, aby jako zástupný důkaz předložil novinářům ty Peroutkovy články, kterým nebude tak docela rozumět. "Ředitel Ovčáček je potěšen důvěrou a konečně najde odvahu zeptat se ředitele Kmoníčka, kdo to byl Peroutka," poznamenává Šídlo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…