Jiří Čunek má kvůli slovům o H-Systemu čelit trestnímu oznámenení. Takže přiložil pod kotel ještě více

11.09.2018 21:01

Senátor a zlínský hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) je připraven doložit své výroky o nevýhodnosti prodeje zkrachovalé společnosti H-System, kvůli nimž bude čelit několika trestním oznámením. Ta však podle svých slov vítá, jelikož se celá věc podle něj dopodrobna prošetří. Trvá na tom, že majetek H-Systemu byl přeprodán za třicetinásobek ceny, za kterou byl prodán konkurzním správcem Josefem Monsportem. Právě ten se na Čunka chystá trestní oznámení podat. Nebude ale první. Trestní oznámení pro podezření z pomluvy už podaly jak na Čunka, tak na zakladatele H-Systemu Petra Smetku i Sdružení Maják bývalých klientů H-Systemu a jejich někdejší právní zástupkyně Hana Marvanová.

Jiří Čunek má kvůli slovům o H-Systemu čelit trestnímu oznámenení. Takže přiložil pod kotel ještě více
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Na úterní tiskové konferenci Čunek prohlásil, že trestních oznámení se nijak neobává, ba naopak. Budou podle něj alespoň nápomocné k řádnému prošetření celé věci, informoval server Novinky.cz. „Velmi vítám to trestní oznámení na sebe, protože taková věc se poté musí dopodrobna šetřit, a my jsme přesvědčeni, že důkazy, které máme, mě nejenom vyviňují z jakéhokoliv úmyslu někoho nespravedlivě obvinit, ale hlavně na ty osoby máme mnoho důkazů a jejich činnost by měla být policií prověřena,“ sdělil zlínský hetjman.

Lidovecký senátor dnes novinářům řekl, že majetek H-Systemu byl konkurzním správcem prodán za 36,5 milionu korun a jeho novými majiteli byl přeprodán za 1,293 miliardy korun. „To nejsou odhadní nebo vymyšlené ceny, to jsou ceny, za které se tyto majetky prodaly těmi, kteří je nakoupili,“ dodal Čunek s tím, že správce takovýmito prodeji okrádá klienty H-Systemu, dodal.

Čunek rovněž představil kopie dokumentů, v nichž jméno Josefa Monsporta figuruje v kauze Panamských dokumentů (Panama Papers), které se týkají utajených převodů peněz do daňových rájů. Monsport už dříve řekl, že s tím nemá nic společného, a doporučil prověřit, zda nejde jen o shodu jmen. Senátor také uvedl, že Marvanová nemluví pravdu, když tvrdí, že ve věřitelském výboru nebyla. Poukázal na kopie zápisů ze zasedání věřitelského výboru, v nichž jméno této advokátky figuruje.

Právě kvůli Čunkovým výrokum o jejich nakládání s majetkem H-Systému Monsport a jeho zástupkyně Iva Fialová Ištvánková v srpnu oznámili, že na něj a další osoby chtějí podat trestní oznámení, uvedla ČTK. Monsport již v minulosti poukazoval na to, že prodeje majetku již několikrát prověřovala policie a vždy to odložila.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Marvanová dnes znovu důrazně odmítla, že by byla členkou výboru. Společně se členy Majáku považují za skandální, že odsouzeného podvodníka, který okradl 1 100 rodin, se zastává člen Parlamentu. „Senátor Čunek zneužívá své ústavní funkce a imunity k obhajobě odsouzeného podvodníka a k útokům na jeho oběti a jejich právní zástupkyni,“ uvedli ve společném prohlášení.

Původní zdroj ZDE.

Jejich trestní oznámení míří i na Smetku, který se podle Marvanové nyní mstí za to, že ho pomohli dostat do vězení a požadují po něm odškodnění. Smetka v rozhovorech pro média mimo jiné obvinil Marvanovou a Maják, že mařily průběh konkurzu na společnost H-System.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…