Jiří Ovčáček je zakomplexovaný chudák, píší na Svobodném fóru. Ale vlastně se prý není co divit, když se musí starat o toho staříka skoro jako o dítě...

01.01.2019 11:45

Publicista Vilém Besser se na serveru Forum24.cz zamýšlí nad tím, jak napravit hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Dosud byl především kritizován za to, jak se jako státní úředník vyjadřuje o lidech, kteří si dovolí s jeho šéfem prezidentem Zemanem nesouhlasit. Kritika však nepomáhá, Ovčáček se vyjadřuje stále stejně. Besser proto přišel s originálním nápadem.

Jiří Ovčáček je zakomplexovaný chudák, píší na Svobodném fóru. Ale vlastně se prý není co divit, když se musí starat o toho staříka skoro jako o dítě...
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

Když se Jiří Ovčáček stal mluvčím prezidenta Miloše Zemana, rozhodl se svou novou úlohu pojmout poněkud netradičně. Na rozdíl od svých předchůdců, kteří veřejnost informovali o tom, co prezidenti Václav Havel či Václav Klaus řekli, či co mají v plánu udělat, Ovčáček navíc kritizuje občany, kteří s prezidentem nesouhlasí. Tvrdí, že jedním z jeho úkolů je i prezidenta bránit. V tomto svém úsilí je natolik aktivní, že bývá označován také za českého viceprezidenta.

Vilém Besser se zamyslel nad tím, co Ovčáčka k takovému chování vede. A dospěl k názoru, že hradní mluvčí je vlastně muž plný komplexů.  

„Je to vlastně smutný osud. Jste neúspěšným novinářem, jehož píli nedostatečně ocenily komunistické Haló noviny, ale dostal jste se k vysněné práci. Její náplní je ovšem i to, že vaším nejbližším se stane nemocný nerudný stařík, o nějž se musíte starat téměř jako dítě. Navíc se jedná o největšího politického hulváta v zemi a je chtěno, abyste se stal jeho kopií. Jiří Ovčáček to skutečně nemá lehké a je třeba mu podat pomocnou ruku,“ napsal Besser.  

„Říká se: Jaký pán, takový pes a v hradních kancelářích to platí do puntíku. Miloš Zeman svou nevraživostí nakazil i prezidentského mluvku a ten, ve snaze se svému šéfovi ukázat v nejlepším světle, ochotně přejal od hlavy státu nejen rétoriku, ale i vulgaritu a sprostotu. Pomohlo mu to. V jeho pohledu rozhodně. Dostal totiž neomezenou moc útočit na kohokoliv, kdo se mu zrovna nezdá. Místo komunistických novin se jeho publikačním prostorem stal Twitter,“ pokračoval Besser.

Za své statusy často sklízí kritiku a publicista má za to, že z ní musí být vlastně nešťastný, Málokoho by bavilo o sobě dlouhodobě číst, že se chová neprofesionálně, hájí neobhajitelné a tak podobně. Besser v nadsázce tvrdí, že Ovčáčkova frustrace vyplouvá na povrch např. v jeho radosti z tak obyčejné věci jako je koupě roční tramvajenky. Ovčáček měl potřebu se pochlubit koupí jízdního dokladu, který používají miliony lidí. A skoro nikdo z nic nemá potřebu se tím chlubit.

Možná by proto pomohlo, kdyby Ovčáčka také někdo za něco pochválil. Besser se domnívá, že by se pak možná začal chovat lépe. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…