Jiří Pehe se koukal na Soukupův pořad, odhalující čachry v ČT. Nenechal na něm nit suchou

01.03.2018 17:31

Generální ředitel TV Barrandov ukazuje, že s informacemi umí pracovat svérázným způsobem. Ve středu večer se v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa věnoval financování České televize. A veřejnoprávní televize se takřka okamžitě začala bránit na sociální síti Twitter. Do přestřelky se teď zapojil i politolog Jiří Pehe, který na Soukupovi nenechal nit suchou.

Jiří Pehe se koukal na Soukupův pořad, odhalující čachry v ČT. Nenechal na něm nit suchou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Jaromír Soukup si vytkl za cíl vysvětlit lidem, jak pracuje Česká televize. Přesněji řečeno, snažil se vykreslit veřejnoprávní televizi jako instituci, která naprosto tragicky nakládá s prostředky, které dostává od občanů České republiky. Jenže Soukupův pokus nakonec vyzněl trochu jinak, než by si zřejmě sám Soukup přál. Generální ředitel TV Barrandov se totiž dopustil několika přešlapů, na které on-line upozorňovala samotná Česká televize na sociální síti Twitter.

Další informace naleznete zde.

Do přestřelky mezi Jaromírem Soukupem a veřejnoprávní televizí se zapojil i politolog Jiří Pehe, který v komentáři pro Reflex.cz neponechal na Soukupovi nit suchou. Soukup podle politologa produkuje pořady, které ani vzdáleně nepřipomínají objektivní žurnalistiku a publicistiku.

„Je to profesionálně na velmi nízké úrovni. Osobně mám obrovské problémy i na lidské úrovni snášet podlézavost tohoto moderátora třeba v rozhovorech s prezidentem republiky,“ nešetřil Pehe ostrými slovními náboji. „Myslím si, že je to ostuda,“ shrnul svůj názor Jiří Pehe.

Server Reflex.cz k tomu dodává, že přestat vysílat pořady Jaromíra Soukupa by byla velká škoda především pro zábavní průmysl – Soukupovy pořady je totiž třeba brát jako pořady zábavné.  

Celé vyjádření naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…