Jízda Tomio Okamury u Soukupa. Mimo jiné řekl, co si myslí o Hamáčkovi, který snad nikdy v životě neměl normální práci

11.05.2018 10:42

Do pořadu Duel Jaromíra Soukupa zavítal tento týden předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. Ten se hned v úvodu zastal místopředsedy ČSSD Jaroslava Foldyny v kauze „Noční vlci“. Předseda SPD nechápe, proč předseda ČSSD Jan Hamáček vyzývá Foldynu k omluvě, když předseda sociální demokracie prý snad nikdy normálně nepracoval a ještě si dovoluje diktovat něco jiným. Tak to alespoň vidí Okamura.

Jízda Tomio Okamury u Soukupa. Mimo jiné řekl, co si myslí o Hamáčkovi, který snad nikdy v životě neměl normální práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Tomio Okamura má za to, že se Jaroslav Foldyna nemusí omlouvat za svůj incident s aktivistou Martinem Uhlířem při průjezdu ruského motorkářského gangu Noční vlci Prahou. Uhlíř Foldynovi připomínal, kolik vojáků umírá na Ukrajině. Válka na Ukrajině prý začala tím, že Rusko obsadilo poloostrov Krym. Noční vlci se na této akci podíleli. Foldyna v reakci na Uhlířova slova používal i velmi hrubé výrazy. Okamura v tom však nevidí problém. Spíš nechápe, proč Foldynu k omluvě vyzval předseda ČSSD Jan Hamáček.

„Abych se přiznal, je vidět, že ČSSD je totálně rozpolcená a rozhádaná strana. Je to pár týdnů, co měli sjednocovací sjezd. Nechápu, jak může pan Hamáček, který snad nikdy v životě neměl normální práci, diktovat Jaroslavovi Foldynovi, co si má myslet a co ne. Já k jednání Foldyny výhrady nemám, myslím si, že kdybych byl já na jeho místě, pravděpodobně bych odešel, ale každý je jiný,“ uvedl ke kauze předseda SPD.

Stejně tak nevidí důvod, aby se on sám omlouval za to, že údajně popíral holokaust, když podle svého vlastního přesvědčení hrůzy holokaustu nepopíral. Je to prý úplně jinak. Okamura zdůraznil, že jezdí na akce pořádané k uctění památky obětí holokaustu. A na žádné z těchto akcí prý neviděl Jana Hamáčka.

Okamura věnoval pozornost i kauze Čapí hnízdo a faktu, že 1. místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek již není v této kauze trestně stíhán. Kdyby byla zavedena hmotná odpovědnost soudců a státních zástupců, podle Okamury by si prý představitelé justice rozmysleli, koho budou trestně stíhat. A nedocházelo by k omylům Faltýnkova typu.

Předseda SPD také znovu rozebíral kauzu těžby lithia v Česku. Zdá se mu, že se nad tématem jaksi zavřela voda, ale on ho nechce nechat spát. Chce, aby veškeré prostřeky z těžby surovin v Česku mířily do státní kasy a byly použity např. na zvýšení důchodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…