Joch je konzervativec. Speciální práva na ochranu konzervativců by ho urazila

05.09.2010 14:18

Poradce premiéra Roman Joch se v diskuzi potkal se zmocněncem pro lidská práva Michaelem Kocábem. Vysvětloval, proč se podle něj lidská práva menšin nadužívají.

Joch je konzervativec. Speciální práva na ochranu konzervativců by ho urazila

"Lidská práva jsou převážně právy lidí. Každý člověk je unikátní a má svá práva, ale z podstaty toho, že je člověk, ne kvůli barvě pleti, nebo sexuální orientaci," vysvětloval Joch.

Jako příklad uvedl sám sebe, je prý v menšině konzervativců. "Jsem konzervativec, je nás málo, jsme menšina. Ale jako konzervativec bych byl uražen, kdyby chtěl někdo přijít se speciálním zákonem ochraňujícím konzervativce. Dokážu se přeci ochránit sám," řekl.

Dnes také v OVM:
John znovu vyhrožuje odchodem z vlády. Tentokrát kvůli Vesecké

Je podle něj nesmyslné stanovovat poměry mužů a žen na kandidátkách politických stran zákonem. Nebo antidiskriminační zákon. "Máme přece svodobnou volbu. Pronajimatelka bytu chce třeba ubytovat holku studentku, protože holky bývají pořádnější a čistotnější. Teď ale nemůže, aby nediskriminovala. Musí byt nabídnout každému nebo nikomu. Nebo aby třetina dětí byla ze zákona v jeslích. Proč to nenecháme na rodičích?"

Klidně mě vyhoďte, ale nechte tu funkci

Jinak se s Kocábem překvapivě na některých věcech shodli. "Já osobně si myslím, že existuje tolik různých institucí ochraňujících lidská práva, že úřad zmocněnce nepotřebujeme. Můj odhad ale je, že zůstane zachován," podotkl Joch.

"Na ničem nelpím, rozhodně ne ani na této funkci. Klidně odejdu, ale prioritou je pro mě to, aby byla ta agenda zachována," trval na svém Kocáb.

Dokonce se oba muži shodli na možném příštím zmocněnci. Mohl jím být Oldřich Kužílek, kterého Joch navrhl. "Ano, s Oldou Kužílkem se velmi dobře známe, to by byl dobrý zmocněnec," potvrdil i Kocáb.

Čtěte:

Joch: Kocábe, nejsem ruský voják a nepřítel. Takže neodejdu

Kocáb o Jochovi: Kdyby měl soucit s chudáky, mohli bychom být kamarádi

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…