John končí jako předseda VV: Rozhodně nelituji

15.02.2013 14:17

Předseda Věcí veřejných Radek John už nebude na sjezdu strany obhajovat křeslo předsedy. Naopak se chce opět věnovat novinařině a v klidu dokončit svůj poslanecký mandát. Své působení zhodnotil pro server iDNES.cz.

John končí jako předseda VV: Rozhodně nelituji
Foto: repro televize Prima
Popisek: Radek John burácí ve studiu Partie televize Prima

John již poněkolikáté zopakoval, že skloubí povolání novináře s poslaneckým křeslem. „Rozhodně nejsem ochoten pustit křeslo v Poslanecké sněmovně, protože na uprázdněné místo by přešel ministr Kamil Jankovský, přeběhlíci by tak dostali další hlas a vláda Petra Nečase by měla zjednodušenou pozici pro prosazování svých šílených nápadů,” uvedl.

Toho, že Věci veřejné vstoupily po volbách 2010 do vlády, rozhodně nelituje, mnoho se podařilo prosadit. “To, že jsme byli v koalici, nám umožnilo vyměnit policejního prezidenta, zrušit jeho nařízení, že policisté musí hlásit všechny kauzy, které vyšetřují, což bylo přesně nařízení, aby byli varováni vysoce postavení politici a nebylo nikdy nic vyšetřeno. Kdybychom nebyli v koalici, nikdy by se to nepovedlo,” myslí si John.

Podle dosavadního předsedy VV je jasné, že každá malá strana, která se snaží něco změnit, je vždy rozbita těmi zavedenými. “Je třeba prosadit ty věci i za cenu sebezničení. Podařilo se nám nasypat písek do fungujícího soukolí, když už nebylo možné, aby to takto šlo dál. Rozhýbala se policie, soudy s korupčníky. A že nás to zničilo? Aspoň jsme udělali něco pro naši zemi,” shrnul John.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…