John po ránu: ABL je mi šumák a Langer je nebezpečný

05.01.2011 8:03

Ministr vnitra Radek John ještě před klíčovým dopoledním jednáním vlády prohlásil, že připomínky ODS k protikorupční strategii ministerstva vnitra, kterou bude dnes projednávat vláda, vítá. Není podle něj důvod, aby vláda strategii nepřijala.

John po ránu: ABL je mi šumák a Langer je nebezpečný

John to uvedl v pořadu České televize Studio 6. Včera zveřejněné připomínky premiéra Petra Nečase k dokumentu, který John i jeho Věci veřejné považují za klíčový, se týkají například umožnění policejním vyšetřovatelům nahlížet do daňového přiznání.

K jednání vlády a sporům ODS a VV podrobně ZDE

Ministr vnitra komentoval i další záležitost z jeho resortu, která vyvolala poprask mezi koaličními partnery. Výběr policejního prezidenta podle ministra není zpolitizovaný, jak v úterý naznačil ministr obrany Alexandr Vondra. „To bude tvrdé výběrové řízení, kde budou odborníci ze všech politických stran. Poprvé to nebude tak, že nějaký politik si vybírá svého policejního prezidenta," uvedl John.

ABL je Johnovi šumák

Popřel také Vondrovy obavy, že výběr šéfa policie chce ovlivňovat bezpečnostní agentura ABL, jejímž majitelem byl v minulosti vlivný ministr Věcí veřejných Vít Bárta. „Vondra řekl úplný nesmysl. ABL je mi úplně šumák, to vám řeknu otevřeně," důrazně sdělil John.

Znovu naopak naznačil, že v policii existuje významný vliv exministra vnitra Ivana Langera (ODS).

„Z vyšetřování pana Michálka vynesl Langer tajné materiály ze spisu, vynesl je do Eura. Pan Langer má vliv na vyšetřování. Policie je řízená a ovlivňovaná Langerem. I ze spisu, kde je pan Langer obviněn, že pere špinavé peníze, má informace. Co pak ta policie má vyšetřit," vzpomněl ministr John mimojiné na nedávnou kontroverzi, kdy do médií unikla informace o jeho letním setkání s odvolaným ředitelem Státního fondu životního prostředí Michálkem.

SLEDUJEME kauzu Drobil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…