John svolal mimořádné zasedání. Jde mu o kontrolu zastupitelství

10.02.2012 16:49

Radek John svolal mimořádné zasedání sněmovního bezpečnostního výboru. Chce totiž probrat kontrolu, kterou provádí Vrchní státní zastupitelství v Praze na pražském městském státním zastupitelství.

John svolal mimořádné zasedání. Jde mu o kontrolu zastupitelství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Předseda Věcí veřejných svolal mimořádné zasedání sněmovního bezpečnostního výboru na 21. února. Poslanci se na něm budou zabývat hloubkovou kontrolou, kterou Vrchní státní zastupitelství v Praze (VSZ) provádí od počátku tohoto týdne na pražském městském státním zastupitelství.

Kontrola na zastupitelství se zaměřila na korupční trestní kauzy, veřejné zakázky, zneužití pravomoci a legalizování výnosů z trestné činnosti, tedy praní špinavých peněz. Prověřují se hlavně kauzy z let 2010 až 2011.

Podle České televize kontroluje pražské vrchní státní zastupitelství například znovuotevřenou kauzu údajného podplácení odvolaného šéfa Státního fondu životního prostředí (SFŽP) Libora Michálka ze strany bývalého ministra životního prostředí Pavla Drobila.

Městští žalobci se však proti prověrce ohradili. Podle nich jde o plošnou a programovou skandalizaci jejich práce i práce všech obvodních státních zastupitelství v jejich působnosti. Prověrka je prý účelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…