Jourová v ČT sršila optimismem ohledně EU. Zahradil ztrhal jejího šéfa

22.10.2014 22:21

Směřujeme k evropské federaci? O tuto otázku se přeli nejen politici v souvislosti s nástupem nově složené Evropské komise. První místopředseda ODS a europoslanec Jan Zahradil jasně naznačil, že si nic takového nepřeje, že chce jinou EU. Naproti tomu nová eurokomisařka Věra Jourová přislíbila, že EU chytne druhý dech.

Jourová v ČT sršila optimismem ohledně EU. Zahradil ztrhal jejího šéfa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Nová Evropská komise, jejíž členkou je i česká eurokomisařka Věra Jourová, se ujímá svých povinností. Co to znamená pro Česko? O tom ve středečních Událostech, komentářích hovořila právě eurokomisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost šancí Věra Jourová (ANO), europoslanec Jan Zahradil (ODS) a předseda a výkonný ředitel Evropských hodnot Radko Hokovský.

Společné daně? Děkuji, nechci, vzkazuje Zahradil

Jourová má za to, že úkolem nové Evropské komise je znovu obnovit důvěru občanů v EU. Podle jejího názoru se to podaří. „Já si myslím, že jsem členkou týmu, který má jasný plán a jasné výsledky představitelné v čase,“ uvedla k tomu nová česká eurokomisařka.

Europoslanec a první místopředseda ODS Jan Zahradil to viděl zcela jinak „Já si myslím, že pan Juncker nemůže přinést do EU svěží vítr, on je členem starých struktur,“ oponoval okamžitě Zahradil. Cesta k evropskému federálnímu státu není podle jeho názoru dobrou cestou. Trval na tom, že například o daních by měl každý stát rozhodovat sám.

Hakovský ale dodal, že tato komise k federalizaci směřovat nebude.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…