Jsme bezpečná země. Ondřej Neff má ale obavy

15.06.2019 14:14

Publicistu Ondřeje Neffa zaujala jedna pozitivní zpráva o Česku a o bezpečnosti naší země. Ihned však dodal, že by bylo dobré tuto zprávu tajit. Proč? Zde je důvod.

Jsme bezpečná země. Ondřej Neff má ale obavy
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Česká republika je desátou nejbezpečnější zemí na světě. O pár míst jsme si sice pohoršili, bývali jsme na 6. až 7. místě, ale publicista Ondřej Neff na serveru Neviditelný pes napsal, že to stále je skvělá zpráva. Pro srovnání čtenářům prozradil, že Velká Británie v tomto žebříčku skončila na 45. místě a na Francii zbyla dokonce až 60. příčka. Naše desátá příčka prý může být dána i tím, jak tvrdý máme v České republice zákon o držení zbraní.

Neff však také dodal, že tato dobrá zpráva teoreticky může přinést celou řadu problémů. Proto v nadsázce novinářům doporučil, aby pozitivní zprávu o bezpečnosti v Česku vykreslili v těch nejtemnějších možných barvách.

„Možná, že by bylo dobré tuhle příznivou zprávu tajit. Jinak se sem všichni nahrnou a bude tu nebezpečno. Ale to je jenom postřeh klasického Čecha, který má v genech schopnost předem odmítat každou pozitivní informaci a hledat v ní stinnou stránku. V tomto duchu bych měl změnit titulek: Česko se propadlo v žebříčku bezpečných zemí! A pokračovat: Jsme ve skupině propadajících se zemí, jako je Ghana, Sierra Leone, Tanzánie, Senegal a Rovníková Guinea. Pánbu s námi a zlý pryč!“ uzavřel svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…