Jsme přizdisráči, krčíme se před islámem v rohu. Hovoří ,,Naštvané matky"

19.05.2015 21:04

Nedávno vzniklé hnutí, které má již, alespoň na Facebooku, přes 800 příznivců, sdružuje rodiče rozhořčené politikou státu. Ať už jde o vměšování do výchovy či strach z islámu, hnutí spojuje lidi s podobnými názory a dává jim hlas a možnost něco udělat.

Jsme přizdisráči, krčíme se před islámem v rohu. Hovoří ,,Naštvané matky"
Foto: Vít Hassan
Popisek: V Teplicích proti muslimům

Zakladatelkou hnutí je ing. Eva Hrindová, narozená 8. 2.1966, členka místní rady MS ODS Bystročice, oblastní sdružení ODS Olomouc. Podle osobnosti.cz má dvě děti, podle svojí FCB stránky je rozvedená.

Na svých webových stránkách se prezentuje jako odbornice na média a marketing.

Je pravidelnou přispěvatelkou na blog.idnes.cz. Jeden z jejích blogů z počátku února 2015 se stal impulzem pro založení Naštvaných matek, facebookové skupiny, „dobrovolného seskupení lidí, kteří chtějí být slyšet“.

Nejdříve se paní Hrindová přidala ke hnutí Islám v ČR nechceme, následně založila hnutí Naštvané matky.

Heslem skupiny je „Návrat ke zdravému rozumu a přirozenosti“.

Facebook skupiny zde

Vymezují se proti násilí na lidech i zvířatech – „nejsme lhostejní ani k týrání zvířat, které se projevuje při rituálních porážkách (především halal)“, válkám, terorismu, multikulturalismu, islámu, které vidí jako vrchol zla, proti zásahům státu do výchovy dítěte. Hlásají hlavně svobodu slova.

Na jejich webových stránkách naleznete popis „Naštvané matky jsou spontánní dobrovolná iniciativa lidí, kteří chtějí formulovat své postoje, a tím ovlivňovat veřejné dění“.

Hlavním diskusním tématem skupiny je vměšování státu do výchovy, což se členům skupiny nelíbí a hlavně odpor proti pokračující „plíživé islamizaci celé Evropy“.

Skupina také psala otevřený dopis Ministerstvu školství, kde mu poděkovali za stažení záštity projektu „Muslimové očima českých školáků“.

Velká část jejich programu je nenávist k islámu jako semeniště zla. „Jak je možné, že slušní lidé se bojí jasně říct, že islám je zlo. Bez ohledu na to, kolik lidí se k tomuto zlu utíká – ať už dobrovolně nebo z donucení?“ ptá se v jiném svém blogu paní Hrindová.

Také se paní Hrindová jasně vymezuje proti plošnému očkování, jež srovnává s totalitním režimem.

A proti dnešním politikům, kteří podle ní příliš dbají na politickou korektnost na úkor bezpečnosti naší země. „Nelíbí se nám, co se děje v Evropě, a chceme, aby na to náš stát adekvátně reagoval,“ píše v jednom ze svých blogů paní Hrindová. „Vyzýváme vás k tomu, abyste svým rozhodováním neopakovali chyby naše a našich sousedů, a zabránili tak šíření radikálních tendencí v muslimské obci na území České republiky,“ apeluje paní Hrindová na politiky ČR.

Častým tématem je i kauza dvou českých dětí, jež zadržují norské úřady. „Nějak nám ta politika přizdisráčství, kdy se krčíme někde v rožku a hlavně děláme vše proto, abychom nedráždili, přerůstá přes hlavu. Protože jak jinak nazvat přístup českého státu k případu ukradených dvou občanů ČR? Několik let jen sledujeme, jak si s námi Norové vytírají zadek,“ píše rozhořčeně paní Hrindová v jednom ze svých blogů.

reklama

autor: spa

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…