Jsou to dementi z EU. Něco příšerného. Válka. Bojovné ohlasy na totálně převratný návrh na rozdělení uprchlíků

06.04.2016 14:29

Nejnovější návrhy Evropské komise na reformu azylového řízení se nejen u českých politiků, ale také odborníků setkávají s odmítavými reakcemi. Na sociální síti je kritizoval europoslanec Jan Zahradil (ODS) a pro ParlamentníListy.cz je odmítl rovněž analytik Tomáš Haas.

Jsou to dementi z EU. Něco příšerného. Válka. Bojovné ohlasy na totálně převratný návrh na rozdělení uprchlíků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Anketa

Co soudíte o nových návrzích Evropské komise na trvalé přerozdělování uprchlíků?

hlasovalo: 23692 lidí

„Jsou to dementi z Unie. Odtamtud nikdy nemůže vzejít nic rozumného. Ale v poslední době se to graduje a už i já, celoživotní nepřítel konspiračních teorií, si říkám, že to přeci není možné, aby tolik lidí zblblo úplně stejně a najednou, není to náhoda, je to něco daleko horšího. Chtějí tu ‚integrovanou Evropu‘ prostě vnutit Evropanům za každou cenu a rychle a kupují si voliče,“ řekl Haas ParlamentnímListům.cz.

Více k návrhům ZDE

Podle Zahradila jsou návrhy Evropské komise na reformu azylového systému jen pokusem o další centralizaci moci v Bruselu a o omezení státní suverenity. „Tomu se ČR musí bránit !!!“ vyzval Zahradil.

,,Teď jsem si podrobněji pročetl těch pět návrhů Komise na reformu azylového systému. Je to něco naprosto příšerného, nedá se souhlasit vůbec s ničím z toho. Nejen centrální přerozdělování migrantů, dokonce i harmonizace sociálních dávek napříč EU. Ještě před pár dny mi eurotajemník Prouza na semináři Europea veřejně lhal do očí, že nic takového nepřichází v úvahu. Tak teď jsem na ty frajery ve vládě fakt zvědavej, co předvedou,“ napsal posléze europoslanec.

,,Uvnitř EU vypukla válka všech proti všem. A střední Evropa má být pasována do role náhradního uprchlického lágru,“ dodal ještě.

Nesouhlasí ani Pražský hrad. ,,Jde jen o přestrojené kvóty. Tento model pan prezident dlouhodobě tvrdě odmítá a bude tvrdě odmítat. Z České republiky by mělo zaznít vůči této bruselské jezince hlasité jednotné NE.," sdělil ParlamentnímListům.cz prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček.

K věci se vyjádřil i řečený státní tajemník pro Evropské záležitosti Tomáš Prouza, který postup kvót označil za ,,jízdu na mrtvém koni". Zároveň však zdůraznil, že o návrhu budou rozhodovat členské státy, nikoliv Brusel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…