Jsou to mimoňové! Petr Hampl udeřil na Okamuru kvůli protiislámským akcím

19.07.2015 17:31

Sociolog a člen strany Svobodných Petr Hampl se vyjádřil k sobotní demonstraci v Praze, kde podpořil docenta Martina Konvičku a jeho NE proti přijímání uprchlíků.

Jsou to mimoňové! Petr Hampl udeřil na Okamuru kvůli protiislámským akcím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

Hampl si prý uvědomuje, že zklame některé lidi, kterých si váží, ale prý nemůže jinak. Nechce totiž mešitu místo svatovítského chrámu a nechce ani každodenní popravy nevěřících. „Jsme ve srovnatelné fázi, v jaké byli Angličané během letecké bitvy o Británii. Nemůžeme si dovolit zaváhání,“ tvrdí sociolog.

Sociolog hájící barvy Svobodných prý v posledních dnech dostával desítky dotazů, proč se neúčastní protiimigrační demonstrace na Václavském náměstí. „Otázka byla většinou spojována s tichou výčitkou. Vždyť teď přece musíme odložit rozdíly a držet spolu,“ popisuje, proč se nakonec rozhodl zavolat Martinu Konvičkovi, aby mu nabídl aktivnější pomoc. „Nebudu to vlastně dělat pro něj, budu to dělat pro sebe, pro svoje blízké, přátele a pro svoji zem,“ uvědomil si prý a dodal důvody, proč tomu tak je.

Třídní konflikt oživen

Podle Hampla jsme válce, ať si to připouštíme nebo ne. Česká politika se podle něj dostala do stadia, kdy existují pouze dvě důležité, úzce spojené otázky, kterými jsou imigrace a islám. „V nejbližších letech se rozhodne o směřování země na stovky let,“ věští sociolog, podle kterého jsou všechny ostatní politické záležitosti vedle toho v zásadě bezvýznamné. „Proč zlepšovat úroveň školství, pokud by mělo být za pár let z osnov vyškrtáno všechno, co vadí šéfům mešit?“ ptá se řečnicky.

Dalším důvodem k protiimigrační politice je podle Hampla to, že je česká společnost názorově jednoznačná, protože si téměř 90 % lidí masivní imigraci ani islám nepřeje, a ti, kteří si to přejí a většinou prý doufají, že na tom vydělají a navíc podle něj natolik nenávidí českou kulturu a český životní styl, že jsou ochotni se smířit s čímkoliv, co přinese změnu.

  • Celý text sociologa Petra Hampla si můžete přečíst ZDE

Další důvod, proč říci NE této imigrační politice, je podle Hampla to, že v demokratickém režimu by taková menšina neměla být schopna svou vůli prosadit, ale problém je prý v tom, že stoupenci islamizace jsou většinou koncentrováni ve vládnoucí třídě, čímž prý vlastně tento spor o islamizaci dostal rysy třídního konfliktu. „Jako ostatně téměř každý politický spor, který se v ČR v posledních letech objevil,“ podotýká Hampl a dodává, že tato vládnoucí třída nemusí být smetena ve volbách, protože se jí může povést přesvědčit voliče, že neexistuje žádná jiná alternativa.

Opozice? Konvičkovci versus mimoňové Tomia Okamury

Dalším důvodem, proč prý pomohl Martinu Konvičkovi, je to, že se v rámci lidové opozice údajně rýsují dvě skupiny. Jedni jsou „konvičkovci“, mezi které se počítá sám Hampl. Ti se prý jasně distancují od rasismu, antisemitismu a podobných záležitostí. „A celkově to jsou pohodoví lidé se smyslem pro humor, mohlo by se říci typičtí Češi,“ píše a dodává, že těmi druhými jsou lidé kolem Tomia Okamury. „Většinou jde o stejné typy lidí, jací podporují i „konvičkovce“, jenže je zde zapojena i řada malých politických stran a hnutí, které jsou velkými médii označovány jako extremistické, ale jimž by spíše slušelo označení mimoňské,“ píše Hampl, podle kterého jde nyní o to, aby neuspěl „mimoňský“ trend, protože by země byla ztracena. „Opozice možná získá pár mandátů, ale neotočí trend,“ tuší sociolog.

„Nabízí se závěr, že situace České republiky není až tak skvělá. Všechno totiž visí na partě kolem docenta Konvičky,“ dodává na závěr člen Strany svobodných občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…