Jste hajzlové, špína a hnůj, rozkřikl se Tomio Okamura. Na koho a kde?

17.07.2017 7:11

Skokanem roku mezi nejlépe vydělávajícími poslanci byl předseda strany Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. Vyplývá to z aktuálních majetkových přiznání poslanců odevzdaných do Sněmovny, která si prohlédli redaktoři MF Dnes.

Jste hajzlové, špína a hnůj, rozkřikl se Tomio Okamura. Na koho a kde?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Okamura podle všeho přiznal příjem z podnikání za rok 2016 celkem 15,9 milionu korun, což je dvakrát víc jak za rok 2015. Díky tomuto skoku se pak Okamura zařadil na třetí příčku hned za tradiční sněmovní multimilionáře Andreje Babiše a Karla Schwarzenberga.

Jak MF Dnes konstatuje, Okamura má cestovní kancelář, která do Česka vozí Japonce, zároveň je však i tlumočníkem a vlastní i obchod s japonskými potravinami. Okamura však o svém podnikání mluvit nechce. „Nejdřív se mě pětkrát zeptejte na program, pak na něco jiného,“ láteří Okamura. Redaktor MF Dnes Ondřej Leinert pak ve svém komentáři rozepsal blíže, čeho se všeho od Okamury dočkal. 

„Mladá fronta DNES? Vy jste ta největší špína a hnůj!“ burácel prý Okamura. Následně pak pokračoval ve svém nevybíravém slovníku. 

Anketa

Je v České republice svoboda slova?

5%
95%
hlasovalo: 7349 lidí

„Jste hajzlové, jeden z těch ksindlů a špíny, ne vy osobně, ale vy novináři, kteří mě křivě obvinili, že jsem vytuneloval Úsvit,“ měl říct redaktorovi a podle všeho si dával na výslovnosti slov špína a hnůj zvlášť záležet. 

„Úplně mě vynechte, k ničemu vás nepotřebuju. Když chci něco vysvětlit svým voličům, zaplatím si za deset tisíc inzerci na sociálních sítích, tím oslovím půl milionu lidí. Budu tady i bez vás,“ zakončil pak Okamura svá slova.

MF Dnes se mimo jiné také dozvídá, že nárůst v kolonce příjmy je způsoben rozprodejem movitého majetku. Tvrdí to alespoň jeden z blízkých Okamurových přátel s poukázáním na to, že Okamura má nemocného otce v Japonsku a započatou stavbu domu – kvůli tomu vysoké výdaje. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Nejzadluženější pak je exposlankyně Jaroslava Jermanová, která splácí celkem 7,2 milionu korun. 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…