Jste jak pojízdný cirkus, bavil se prezident na účet aktivisty v Hradišti

06.09.2013 19:17

REPORTÁŽ Třídenní maratón setkávání s občany, schůzek s představiteli měst i zaměstnanci firem zakončil prezident v Uherském Hradišti. I tam ho vítaly potleskem stovky příznivců. Nechyběl ale ani aktivista - „vytrvalec“ Ziggy Horváth s červenými stopkami.

Jste jak pojízdný cirkus, bavil se prezident na účet aktivisty v Hradišti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Zeman na návštěvě Uherského Hradiště

Na setkání s prezidentem dorazil i neúnavný Ziggy Horváth, který si po Zlínu a Vsetínu nenechal ujít ani tohle setkání se Zemanem. Vysloužil si tak zvláštní uvítání. „Nejdřív bych chtěl zvlášť srdečně pozdravit svého vytrvalého oponenta, který podobně jak pojízdný cirkus objíždí každé město, kde diskutuji a třímá dva nápisy, čímž se stává televizní hvězdou. Ty dva nápisy, kdybyste je náhodou nemohli přečíst, jsou: Stop totalitě, Stop Zemanovi,“ uvedl Zeman a dále doporučil aktivistovi, který držel v obou rukách nad hlavou „stopky,“ aby raději střídal ruce, protože jinak se mu mohou rychle odkrvit.

Za reakci sklidil Zeman potlesk veřejnosti. „Můžete mě obviňovat naprosto právem například z toho, že pan Miroslav Kalousek není ministrem financí České republiky. To se týká i dalších ministrů. Já jsem pro stručnost jmenoval jen toho nejoblíbenějšího z nich,“ doplnil Zeman, který dále, stejně jako v jiných městech, připomněl svůj příspěvek k pádu vlády. Zároveň vyzval veřejnost, aby šla k předčasným volbám.

Zeman nemůže za krajskou koalici s komunisty

Po proslovu následovala diskuse, ve které se jeden z místních občanů ptal prezidenta na to, jak je to s jeho vztahem ke komunistům. „Já opravdu nemůžu za to, že ve Zlínském kraji vznikla koalice, jejíž součástí je i komunistická strana. To je svobodné rozhodnutí občanů Zlínského kraje, kteří komunistickou stranu v nezanedbatelném počtu volili. Já nemám právo ani povinnost komentovat výsledky jednotlivých krajských voleb. Pouze těm, kdo proti této koalici protestují, bych chtěl připomenout, že mnozí z nich se voleb neúčastnili,“ reagoval prezident.

Lidé si stěžovali na nezaměstnanost

Většina lidí, která pokládala dotazy, ujistila prezidenta, že právě jemu ve volbách dali hlas. Zároveň od něj očekávají do budoucna i pomoc při řešení otázek, jako je nezaměstnanost nebo finanční situace lidí s postižením. „Mám roztroušenou sklerózu. Zajímalo by mě, zda nám zdravotně znevýhodněným vrátíte veškeré dávky v nouzi?“ ptal se jeden z občanů. „Nařízením ministra Drábka, bývalého ministra práce a sociálních věcí, se výrazně zhoršily podmínky pro zdravotně postižené, ať už jakéhokoli typu. Jsem pro návrat těchto dávek zdravotně postiženým,“ odpověděl prezident.

Prezident přijede zase za rok

V Uherském Hradišti pak také prezident potvrdil, že se do Zlínského kraje opět vrátí, poděkoval hejtmanovi za organizaci programu a dále uvedl. „Setkal jsem se s občany na pěti náměstích. V průměru ta účast byla 600 až 700 osob. Nejvíc bylo v Kroměříži, asi 1000 lidí. Zajímavý byl poměr mezi příznivci a odpůrci. Já bych to odhadl tak padesát ku jedné,“ uvedl Zeman. Zároveň potvrdil, že je s návštěvou velmi spokojen.„Snažili jsme se program udělat co nejkomfortněji, bylo to ale našlapané. Chci ale poděkovat všem také za to, že se dařilo program časově zvládnout,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…