Jste odporný člověk, vmetla čtenářka ministru Hermanovi do tváře. A ten odpověděl...

27.12.2016 7:37

Z PROFILŮ Také během vánočních svátků odpovídal na otázky, které se nashromáždily na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz, ministr kultury Daniel Herman.

Jste odporný člověk, vmetla čtenářka ministru Hermanovi do tváře. A ten odpověděl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Kajinek1 napsal: „Podle vašich vyjádření jste jen prospěchář a zrádce národa ?? Nebo máte o sobě lepší názor ???“. „Mám o sobě lepší názor a Vám přeji lepší náladu:-),“ odpověděl Herman.

Pan Horálek si myslí, že by bylo užitečnější, kdyby se Herman nechal opět vysvětit a začal pracovat jako duchovní. „Pomyslete jen na ty miliony lidí, kterým by se ulevilo,“ podotkl Horálek. „Zatím o tom neuvažuji, pane Horálku, ale děkuji za doporučení:-) PF 2017,“ reagoval Herman.

„Kde hodnověrně zjistím, že tábor Lety byl skutečně na místě zemědělského objektu vepřína?“ ptal se Jaroslav Moravec. „Byl jsem na místě několikrát a naučné tabule i ohrazení, které bylo vydáváno za prostor tábora, byly na kopci, několik set metrů od vepřína. Ani pamětní kámen označující místo pohřbení (kam se kladou věnce) není dole pod svahem. V nových turistických mapách je vyznačena naučná stezka se zastaveními i u plotu vepřína, v mapách několik let starších bylo toto označení jen nahoře. Byl tedy tábor skutečně přímo na místě dnešního vepřína, nebo opodál na návrší? Rád bych znal skutečnost a zdroj, nikoliv jen názor. I kdyby tábor nebyl na místě vepřína, nijak to neumenšuje hrůzy holokaustu a utrpení nevinných. Jen historická pravda by byla o něco jiná,“ napsal Moravec. „Já čerpám informace především ze zdrojů Výboru pro odškodnění romského holokaustu a Archivu bezpečnostních složek. To, že se tábor částečně kryl s horní částí dnešního vepřína je nepochybné,“ uvedl Herman.

Libuška7 měla pro ministra jen krátký vzkaz: „Jste odporný člověk,“ uvedla. „To je fajn, že se můžeme takto vyjadřovat o členech vlády a vůbec nic se nám nestane, viďte? A navíc Vám ještě přijde slušná odpověď. Také si to užívám, protože jsem ještě zažil komunistickou představu svobody slova,“ reagoval ministr Daniel Herman.

  • Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …