Juncker sebejistě: Nejsem alkoholik, nelíbám každého. A ve funkci skončím, až já budu chtít

30.07.2016 12:36

Rezignovat na svou funkci odmítá předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Uvedl to dnes v rozhovoru pro belgický deník Le Soir. Informoval o tom server Echo24.

Juncker sebejistě: Nejsem alkoholik, nelíbám každého. A ve funkci skončím, až já budu chtít
Foto: juncker.epp.eu
Popisek: Jean-Claude Juncker

Na Junckerovu hlavu se v poslední době snesla kritika v souvislosti s britským rozhodnutím vystoupit z Evropské unie. Evropská komise, jíž předsedá, je kritizována i v souvislosti s migrační krizí.

„Jsem svobodný člověk, až budu chtít skončit, skončím a nebudu se nikoho ptát,“ řekl Juncker. Dodal ale, že takový úmysl nemá, zvláště ne pod tlakem kritických hlasů. „A navzdory tomu, že mám velký respekt k práci novinářů, jsem velmi překvapen, že nijak neanalyzovali důvody, proč někdo chce mou demisi a kritizuje Komisi,“ řekl Juncker v rozhovoru.

Celý text je ZDE

Šéf Komise v rozhovoru pro belgický deník taky prohlásil, že není žádný alkoholik a nelíbá každého, koho potká. Zjevně tím narážel na videonahrávku ze závěru summitu Východního partnerství loni v květnu v Rize, která koluje po internetu. Juncker na ní při oficiálním loučení na summitu v povznesené náladě poplácává politiky po tvářích, porovnává si s nimi kravaty a maďarského premiéra Viktora Orbána familiérně osloví: „Diktátore!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …