Jurečka: Zemane, 90. léta už skončila!

10.03.2021 13:41

Předseda lidovců Marian Jurečka se na svém twitterovém účtu vyjádřil k aktuálním politickým otázkám. Mimo jiné zkritizoval prezidenta Miloše Zemana i premiéra Andreje Babiše (ANO).

Jurečka: Zemane, 90. léta už skončila!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

„Nepřijatelné, aby prezident požadoval odvolání Blatného, který nejde na ruku zájmům Ruska a Číny a odmítá nestandardní postup v případě výjimky pro vakcíny. Devadesátky už skončily! Na Hradě si toho ještě nevšimli, k šípku ať už jdou ti, co nehájí naši bezpečnost a naše zájmy!“ poznamenal Jurečka k požadavku prezidenta Miloše Zemana o odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného a ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka.

Nepřijatelné, aby prezident požadoval odvolání Blatného, který nejde na ruku zájmům Ruska a Číny a odmítá nestandardní postup v případě výjimky pro vakcíny.

Devadesátky už skončily! Na Hradě si toho ještě nevšimli, k šípku ať už jdou ti, co nehájí naši bezpečnost a naše zájmy!

— Marian Jurečka (@MJureka) March 10, 2021

Podle Jurečky to však vlastně zas takové překvapení není. „Ono to bohužel nepřekvapí – prezident který nerespektuje zákony – nerespektuje rozhodnutí soudu – neumí přiznat chybu a omluvit se – vydírá se státními vyznamenáními – nehájí zájmy naší země, ale jiných. Nepřekvapí, že požaduje nyní něco, na co dle ústavy nemá žádný nárok!“ dodal Jurečka.

Ono to bohužel nepřekvapí
– prezident, který nerespektuje zákony
– nerespektuje rozhodnutí soudu
– neumí přiznat chybu a omluvit se
– vydírá se státními vyznamenáními
– nehájí zájmy naší země, ale jiných

Nepřekvapí, že požaduje nyní něco, na co dle ústavy nemá žádný nárok!

— Marian Jurečka (@MJureka) March 10, 2021

Předseda lidovců se také vyjádřil k návrhu premiéra Andreje Babiše ohledně tří druhů maturit. Sám Babiš už dnes uznal, že tento návrh nebyl dobrý. „Řídit stát jako holubník!!! Premiér střílí návrhy od boku, on se do toho nemá montovat, lidé, kteří tomu rozumí, mají navrhnout řešení, pak ať to řešení a případné varianty posoudí vláda. Toto je bohužel klasická ukázka, jak premiér funguje při řízení této země!“ poznamenal k tomu Jurečka.

Řídit stát jako holubník!!!

Premiér střílí návrhy od boku, on se do toho nemá montovat, lidé, kteří tomu rozumí, mají navrhnout řešení, pak ať to řešení a případné varianty posoudí vláda.
Toto je bohužel klasická ukázka, jak premiér funguje při řízení této země! pic.twitter.com/RalYMGr21J

— Marian Jurečka (@MJureka) March 10, 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…