Jurečka a Babiš se střetli nad změnami daní u piva

30.01.2016 15:26

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) odmítl kritiku lidoveckého ministra zemědělství Mariana Jurečky. Ten na svém facebookovém profilu upozornil na to, že Babiš byl ještě před rokem proti snížení spotřební daně na pivo. A přitom ve čtvrtek navrhl snížit DPH u sudového piva na pouhých deset procent. Podle Babiše ale Jurečka jeho návrh nepochopil.

Jurečka a  Babiš se střetli nad změnami daní u piva
Foto: Svijany
Popisek: Pivo Svijany

„Před rokem jsem od pivovarníků dostal podnět, zda by stát nemohl snížit spotřební daň na pivo. Tehdy jsem to téma projednával s koaličními partnery a především ministr financí byl proti z důvodů výpadku příjmů do státního rozpočtu. Dnes navrhuje snížení DPH jen pro pivo. Ať si o tomto kroku udělá každý obrázek sám,“ napsal Jurečka na sociální síti.

Celý text je ZDE

Babiš si ale myslí, že ministr zemědělství si jeho plán zřejmě vysvětlil špatně. „Pan Jurečka to asi nepochopil. Jeho návrh znamenal, že bychom snížili daň i pro lahvové pivo a tím bychom zvýhodnili výrobce a pivovary. A my jsme právě chtěli zvýhodnit živnostníky, kteří provozují hospodu, respektive konzumenty,“ řekl Babiš serveru Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…