Jurečkovu kancelář povede Poul. Exředitel Úřadu vlády zadržený kvůli Nagyové

15.02.2014 9:31

Bývalý šéf úřadu Nečasovy vlády Lubomír Poul, kterého policie vyslýchala v kauze Jany Nagyové, se stal šéfem kanceláře ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). Poul byl vyslýchán policí, obviněn ale nebyl.

Jurečkovu kancelář povede Poul. Exředitel Úřadu vlády zadržený kvůli Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Na novou funkci, kterou obsadil úředník se zkušenostmi ze státní správy i Úřadu vlády, upozornil server Lidovky.cz. Ministr Jurečka má v plánu na ministerstvu vytvořit nový tým poradců z nevládních organizací.

„Sháněl jsem profesionálního úředníka. Jeho předchůdkyně odešla ještě ten den, kdy jsem nastoupil, a já jsem rázem neměl šéfa úřadu,“ vysvětlil Jurečka serveru Lidovky.cz okolnosti Poulova nástupu. Ministr dodal, že je přesvědčen o Poulově poctivosti.

„Vím, že mediálně na něho může být pohlíženo různě, ale jsem přesvědčen o tom, že je to poctivý člověk a stoprocentní státní úředník, který tu práci dělá víc než patnáct let,“ říká k úředníkově minulosti ministr.

Loni patřil Poul mezi zadržené v případu kolem bývalé šéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové (nyní Nečasové). Obviněn ale nebyl, u policejního výslechu navíc využil práva nevypovídat. Bývalý šéf úřadu vlády a člen dozorčí rady energetického gigantu ČEZ se ve státní sféře pohybuje už od roku 1996.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …