Justiční mafie stále leckde tahá za nitě, varuje Benešová

29.01.2013 18:57

Velké překvapení. Tak zhodnotila svůj úspěch s odvoláním v kauze Justiční mafie místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová. „Dnes už bych se takto nevyjadřovala,“ pronesla v pořadu Impulsy Václavy Moravce. Upřímnost se prý totiž podle ní evidentně vůbec nevyplácí.

Justiční mafie stále leckde tahá za nitě, varuje Benešová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

 

„Jsem ráda, že se pravda konečně vyjevila,“ přivítala Benešová krok Nejvyššího soudu, který zrušil rozhodnutí, podle něhož se měla omluvit za své výroky. Případ se bude znovu projednávat. A Benešová prý očekává, že se celá záležitost bude řešit ještě dlouho.

Celou kauzu odstartovala v roce 2007 tím, označila v souvislosti s Čunkovou kauzou několik lidí jako "zákulisní justiční mafií, která se snaží justici plně ovládnout, aby sloužila v zájmu vládnoucí garnitury". Dnes už by prý hovořila jinak. „Přestože došlo na má slova, budu se už vyjadřovat opatrněji. Je to pro mě velké ponaučení,“ nechala se slyšet Benešová.

Amnestie není náhoda

Vliv justiční mafie na českou justici nabývá podle jejího názoru stále stejných rozměrů. Stále prý bohužel existují různé lobbistické skupiny, které se snaží zasahovat do nezávislého chodu justice. „Záleží pak na konkrétních soudcích, jestli si nechají foukat do své práce. Myslím si, že po této kauze už si ale přece jen tolik netroufnou,“ zadoufala. Příkladem vlivu zákulisních osob je podle jejího názoru i amnestie prezidenta Václava Klause. „Její udělení rozhodně nebyla žádná náhoda,“ naznačila.

V souvislosti s amnestií dnes ministr spravedlnosti přiznal, že došlo k chybám a puštěni byli i někteří vězni, kteří na to neměli nárok. Jeho upřímnost Benešová velmi oceňuje. „Neomlouvám chyby, ale líbí se mi, že ministr je dokázal přiznat. Nepamatuji si, že by kdy chyby byly otevřeně přiznány,“ poznamenala. Za chybami může podle ní stát i samotná forma amnestie, která umožňuje dvojí výklad.

Z vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách má prý upřímnou radost. „Velmi mu to přeji, věřím, že bude dobrým prezidentem,“ uvedla a dodala, že se těší, až se zklidní vášně, které první přímá volba prezidenta vyvolala napříč veřejností.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…