K Bobošíkové míří komunální politici z ODS

26.09.2013 7:58

Bobošíková vysává pražskou ODS, píše deník Právo a v článku odkrývá příčiny odlivu členů z ODS. Nyní odcházejí zejména komunální politici a někteří tvrdí, že ODS se stala direktivně řízenou stranou. Bývalé občanské demokraty můžeme nyní najít nejen v bloku Hlavu vzhůru!, ale i třeba u lidovců.

K Bobošíkové míří komunální politici z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková, šéfka Suverenity

Volební blok Hlavu vzhůru!, který vede Jana Bobošíková, sestavil kandidátky, které obsahují jména bývalých politiků z ODS. Právo jmenuje Michala Doktora a Tomáše Úlehlu a upozorňuje na to, že tam nalezneme i řadu komunálních politiků z ODS.

V Praze kandiduje jako jednička starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík, na třetím místě starosta Prahy 4 Pavel Caldr a hned za ním zastupitelka Prahy 13 Gabriela Kloudová, která prý bývala blízkou spolupracovnicí expremiéra Mirka Topolánka. Pětkou je zakladatel „Pravé frakce ODS“ Jiří Janeček.

Deník má však potvrzené i informace od pražských lidovců, že zaznamenali zájem několika bývalých členů ODS. „Dostali jsme několik přihlášek od lidí, kteří odešli z ODS,“ řekl Právu šéf pražské KDU-ČSL Jan Wolf.

ODS přestala hájit pravicovou politiku

Gabriela Kloudová, zastupitelka Prahy 13, zveřejnila na svém Facebooku obsáhlé prohlášení, ve kterém viní ODS z toho, že se stala „direktivně řízenou stranou“. Právo uvádí, že podle ní tento směr započal s předsedováním Petra Nečase, kterého z čela ODS v červnu sesadil skandál jeho dnešní manželky Jany Nagyové. Za hlavní viníky prý označuje kromě Nečase také předsedu pražské ODS Bohuslava Svobodu a volební lídryni Miroslavu Němcovou.

„Tento smutný vývoj korunuje skandální podezření, že pražský magistrát v čele s Bohuslavem Svobodou nechal za veřejné peníze nelegálně sledovat nepohodlné členy ODS. Velice podobný skandál přitom vedl k pádu Nečasovy vlády,“ rozvíjí Kloudová spekulace.

Starostka Prahy 2 Jana Černochová tvrdí, že se jim lidi hlásí

„U nás na Praze 2 neodešel nikdo, naopak se nám lidé hlásí. Jestli ty stovky odcházejících členů jsou ty autobusy z Prahy 10, lidé ze stavebních firem, boxerských klubů a další hlasovací mašiny, tak mě to nemrzí. Stejně tak odchod slečny Kloudové, která ve chvíli, kdy jsme si mysleli, že máme `stojedničku`, seděla s kolegy Úlehlou a Floriánem a vydávali společné prohlášení,“ řekla Právu Černochová.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…