K brexitu možná nedojde: „Je to 50 na 50,“ oznámil britský ministr

30.12.2018 8:26

K odchodu Velké Británie z EU ještě nemusí dojít. Britský ministr Liam Fox má za to, že šance jsou teď 50 na 50.

K brexitu možná nedojde: „Je to 50 na 50,“ oznámil britský ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Velká Británie se už déle než dva roky připravuje na odchod z Evropské unie, který si občané ostrovního království odhlasovali v referendu v létě roku 2016. Evropská sedmadvacítka a Velká Británie dlouho jednaly o dohodě. A když už jí britská premiérka Theresa Mayová nějak dojednala, narazila s ní v domácím parlamentu.

V prosinci, kdy se mělo o dohodě hlasovat, raději politické rozhodnutí odložila, neboť věděla, že by hlasování prohrála. Další pokus o hlasování má proběhnout ve druhé polovině ledna. Pokud parlament dohodu Theresy Mayové odmítne, existuje prý šance, že se ještě brexit zastaví a Velká Británie zůstane členem Evropské unie. Tvrdí to alespoň britský ministr obchodu Liam Fox.

„Pokud bychom dohodu neodhlasovali, nedávám brexitu větší šanci. Jen 50 na 50,“ prohlásil člen vlády pro deník Sunday Times. Informaci převzala agentura Reuters, která připomněla, že Fox je velkým zastáncem odchodu ostrovního království z EU.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…