K čemu občanky s čipem, když bude sKarta? ptá se Škromach

02.12.2012 19:07

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová uvedla v Otázkách Václava Moravce, že sKarty budou fungovat jako platební karty, jen pokud bude dotyčný chtít. Jako identifikační ale budou povinné. Senátor Zdeněk Škromach ale nad tím kroutí hlavou.

K čemu občanky s čipem, když bude sKarta? ptá se Škromach
Foto: rep
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

„Müllerová chce mermomocí zachovat sKarty, prý jako identifikační. To ale nechápu, k čemu stát zavádí občanky s chipem, když na všechno bude ještě další karta,“ podivuje se na svém profilu na Facebooku senátor za ČSSD Zdeněk Škromach.

Ministryně totiž v nedělních Otázkách Václava Moravce uvedla, že platební funkce sKarty bude jen dobrovolná, zato funkce identifikační bude povinná.

Škromach se ale pozastavil i nad další novinkou v resortu práce. Kdo totiž dosud chtěl mít nárok na dávky v nezaměstnanosti, musel na veřejně prospěšné práce. To však napadl Ústavní soud. „Prý za veřejnou službu, rozumějte nucenou práci, i něco zaplatí. Ale proč si kazit nedělní podvečer,“ dodává kriticky senátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…