K muničnímu skladu ve Vrběticích dorazí další vojáci, postaví zázemí pro kolegy

11.12.2014 6:21

Do areálu muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku dnes dorazí další stovka vojáků. Začnou budovat zázemí pro strážní jednotku o síle 180 vojáků, která se do ostrahy rizikového prostoru zapojí v pondělí. Zatím pomáhá okolí místa s výbušninami policistům střežit přes šest desítek příslušníků české armády.

K muničnímu skladu ve Vrběticích dorazí další vojáci, postaví zázemí pro kolegy
Foto: Policie ČR
Popisek: Výbuch skladu munice ve Vrběticích na Valašskokloboucku zaměstnává pyrotechniky, policii i armádu.

V areálu explodovaly už dvě budovy s municí a dosud neustaly náhodné detonace, což pyrotechnikům brání v tom, aby ze skladů, jež má v nájmu soukromá firma, začali odvážet munici do armádního areálu v Květné na Svitavsku. Z okolí Vrbětic byly v minulých dnech a týdnech přechodně, ale opakovaně evakuovány stovky obyvatel přilehlých vesnic.

Kolem obou ohnisek výbuchů je stanoven bezpečnostní, téměř 14 kilometrů dlouhý okruh. Areál by měl být neprodyšně uzavřen. Vláda v pondělí schválila navýšení počtu vojáků hlídajících sklady ve Vrběticích na 450.

Zhruba stovka vojáků začne dnes stavět logistické zázemí - mobilní velitelské stanoviště, stany, v nichž budou vojáci nocovat, a také místo pro stravování. "Jakmile toto bude dobudováno, tak budou moci najet hlavní síly, po dohovoru s Policií České republiky (se předpokládá, že) tyto hlavní síly by najely v pondělí ráno," řekla ČTK armádní mluvčí. Půjde podle ní o 180 vojáků na hlídání skladů, na místě budou i další, kteří budou mít na starosti logistiku. Stovka vojáků, která bude od dneška stavět velitelské stanoviště, po splnění tohoto svého úkolu zase odjede.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…