K*rvy, vymaštěnci a Zeman. V Hřebejkovi to prasklo

10.02.2021 15:35

„Jsme v rukou gangsterů, kurev a bezcharakterních vymaštěnců.“ Toto silné vyjádření padlo, pro některé možná nepřekvapivě, z úst režiséra Jana Hřebejka. Reagoval na včerejší hlasování ohledně odložení jednání o dostavbě Dukovan, než se poslanci seznámí se závěry tajných služeb. Nedopadlo dobře.

K*rvy, vymaštěnci a Zeman. V Hřebejkovi to prasklo
Foto: Repro Facebook
Popisek: Režisér Jan Hřebejk a herec Jan Hrušínský při oslavách výročí 17. listopadu 1989

Anketa

Který z lídrů sněmovních stran ve vás vzbuzuje největší důvěru?

39%
0%
1%
45%
3%
hlasovalo: 28554 lidí
Agenda Poslanecké sněmovny ČR je nabitá. Kromě volebního zákona a koronavirových opatření projednává také dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany, kde se již nějakou dobu táhne spor, zda mají být do tendru připuštěny ruské a čínské firmy. Někteří poslanci se obávají bezpečnostních rizik, před kterými varují tajné služby.

„Nebereme na lehkou váhu doporučení a zprávy bezpečnostních složek. Proto jsme se v úterý o celém problému bavili na jednání poslaneckého klubu s tím, že k tomuto chceme zaujmout jasné stanovisko,“ řekl pro Aktuálně.cz poslanec a první místopředseda ČSSD Roman Onderka. V zákonu by prý mělo stát usnesení, že vláda se má řídit zprávami tajných služeb. „Nejdůležitější je bezpečnostní část, je potřeba, aby Česká republika z tohoto pohledu měla čisté svědomí a nebrala na lehkou váhu informace bezpečnostních služeb,“ říká Onderka.

K Onderkovu stanovisku měl ovšem připomínku poslanec Jan Čižinský od lidovců. „Poslanec Onderka říkal, že ne všichni poslanci máme bezpečnostní informace ohledně Lex Dukovany. Navrhl jsem přerušení do seznámení poslanců s těmi informacemi. Podívejte se, kdo chce ty informace vědět. Kdo se zdržel či byl proti, chce hlasovat bez nich,“ řekl a přidal odkaz na příslušné hlasování. Návrh přijat nebyl, pro bylo 23 poslanců, proti 43.

Proti bylo drtivě hnutí ANO, kde se pouze tři poslanci a jedna poslankyně hlasování zdrželi. ODS měla jako svého disidenta poslance Jana Zahradníka, který hlasoval proti, zbývající čtyři poslanci hlasovali pro. U Pirátů všichni přítomní hlasovali pro, SPD se až na Radima Fialu zdržela hlasování, Fiala hlasoval proti. KSČM byla jednohlasně proti, KDU-ČSL s TOP 09 a STAN pro. A v ČSSD byli proti poslanci dva. Petr Dolínek a Roman Onderka, kvůli jehož slovům Čižinský hlasování údajně vyvolal.

K výsledku hlasování měl svůj komentář filmový režisér Jan Hřebejk. „V ANO je zdrojem veškerých informací a pokynů k hlasování Jaroslav Faltýnek, v SPD Tomio Okamura a Radim Fiala, KSČM si přeje ruskou nadvládu. Jsme v rukou gangsterů, kurev a bezcharakterních vymaštěnců. Vláda je úplně neschopná, krade a prezident, obklopený lůzou, škodí, jak může,“ nadával.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…