KSČM má problém. Čeká nás nejkritičtější období, připustil Filip po volebním výbuchu

04.10.2020 7:30

Sociální demokracie v krajských volbách utržila porážku. Její předseda Jan Hamáček odpovědnost za výsledky v podobě odstoupení z vedení strany vyvozovat nechce. Velký propad zaznamenali i komunisté, kteří podle předsedy Vojtěcha Filipa budou hodnotit svůj program a čeká je nejkritičtější období, píše iROZHLAS.cz.

KSČM má problém. Čeká nás nejkritičtější období, připustil Filip po volebním výbuchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Výsledky krajských a senátních voleb předsedu ČSSD Jana Hamáčka prý nepřekvapily a nedají se interpretovat jako prohra vlády. De facto, podle jeho slov, kopírují průzkumy veřejného mínění.

Vedení strany se Hamáček kvůli volebnímu debaklu vzdát nehodlá. „Nevidím důvod teď stranu nějak destabilizovat,“ uvedl. Za tři měsíce čeká stranu sjezd, který podle Hamáčka rozhodne, v jakém složení ČSSD zamíří k volbám do Poslanecké sněmovny.

Za velkou ztrátu označil volební výsledky předseda KSČM Vojtěch Filip. Komunisté získali zastupitele pouze ve čtyřech krajích, do druhého kola senátních voleb nepostoupil žádný z jejich kandidátů. Stranu podle Filipa nyní čeká nejkritičtější období.

„Je to pro nás velká ztráta, musíme si ji analyzovat. A to jak v otázce změny společnosti v její věkové struktuře, v jejích zájmech a podobně, ale také samozřejmě musíme kriticky hodnotit samotný postup KSČM ve volbách i programově,“ řekl v České televizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…