KSČM v Plzni: Evropa by si už mohla zvykat na komunistické regiony

11.10.2012 19:54

Na dvě stovky především starších lidí a důchodců se zúčastnilo čtvrtečního předvolebního mítinku KSČM v Plzni. Hovořilo se o situaci ve školství, o rušení krajských nemocnic i dopravní obslužnosti a komunikacích. Zároveň se za značného zájmu podepisovala petice proti církevním restitucím.

KSČM v Plzni: Evropa by si už mohla zvykat na komunistické regiony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z volební kampaně KSČM

„Komunisté nejsou těmi špatnými, jsme to my, kteří jsme státotvorní. V těchto volbách budeme kromě malých stran i my sbírat hlasy nespokojených lidí, kteří by nás ještě před pár lety vůbec nevolili,“ uvedl kandidát na hejtmana a poslanec komunistů Karel Šidlo. „V kraji jsme se ukázali jako dobří správci, sociální demokracie s naší tichou podporou region nezadlužila. Tím, že jsme byli i v krajských orgánech a jejich organizacích, jsme získali další zkušenosti. Ty jsme přidali k těm z komunální politiky a nyní nemáme problém případně převzít vedení Plzeňského kraje.“ Každého řečníka odměnil potlesk – bouřlivý byl i při slovech jednoho z účastníků, že Evropa by si mohla pomalu zvykat na komunistické regiony – a Čechy prý nejsou výjimkou.

„Cítím jednoznačně, že jsme čím dál více zajímavější i pro mladé lidi,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Karel Šidlo. „Hledají alternativu konzumu, nenechají se odradit některými médii či školou a snaží se najít na internetu vlastní cestu. Dost často jsme pro ně rozumnou volbou. Ostatně, i při naší ubývající členské základně – díky vysokému věku – máme čím dál více voličů.“

Volby budou pro nás jen optimistické

„V hejtmanských volbách nemůžeme ztratit, spíš získáme,“ zaspekuloval si Šidlo. I když na tiskové konferenci, která předcházela mítinku, byl přítomen jen jeden novinář – zástupce ParlamentníchListů.cz – krajská organizace si prý na média nestěžuje. „Je to odraz společnosti i celkové únavy,“ řekl jeden pracovník aparátu.

„Budu volit komunisty a basta,“ zaslechli jsme na mítinku. „Stalo se ti snad někdy, že bys nedostal včas výplatu?“ „Máme sice demokracii a můžu nadávat, na koho chci a kde se mi zachce,“ nechal se slyšet jeden důchodce, "jenomže nikdo mi nepomůže, nevyslechne, natož aby se mě zastal. Zlatí komunisti!“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

18:50 „Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

„Mít milion podpisů, tak snad vyženu všechny ty antikristy z Poslanecké sněmovny,“ zasmál se v nadsá…