Kachovka: Stehlíková už začala nadávat dokonce i Seznamu

07.06.2023 13:21 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Doktorka Džamila Stehlíková se proslavila tím, že popsala zdravotní stav člověka a jeho případné nemoci jen ze sledování televizního přenosu. Platilo to jak o exprezidentovi Miloši Zemanovi, tak o ruském vládci Vladimiru Putinovi. Teď tvrdě zkritizovala server Seznam Zprávy. Za to, jak si dovolil informovat o situaci na Ukrajině. Prý nahrává nepříteli. Ale nezůstala jen u toho. Zašla ještě dál.

Kachovka: Stehlíková už začala nadávat dokonce i Seznamu
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Džamila Stehlíková rozebírá psychiku Vladimíra Putina

Od okamžiku, kdy se protrhla hráz Kachovské přehrady na Ukrajině uběhlo jen pár desítek hodin. Ani Ukrajinci, ani Rusové se k útoku nepřihlásili a obě strany tvrdí, že tento teroristický čin spáchali ti druzí.

Server Seznam zprávy však napsal, že existuje ještě třetí možnost, že totiž k protržení hráze mohlo dojít únavou materiálu

Džamilu Stehlíkovou to rozzlobilo. Vrátila se kvůli tomu až do časů, kdy český exprezident Miloš Zeman naznačoval, že za výbuchem ve Vrběticích, k němuž došlo v roce 2014, nemuseli stát Rusové. Z BIS přitom zaznívalo, že za výbuchem zbrojních skladů ve Vrběticích stojí právě RF.

„Investigativci ze Seznamu překonali Miloše Zemana: Ten měl jenom dvě verze výbuchu ve Vrběticích, třetí mu dohodila (Marie) Benešová až pak. Zemanovci měli tři verze až časem, seznamovci mají tři verze hned. Podporují ekocidu jen aby byli zajímaví,“ napsala Džamila Stehlíková, která ve shodě s Ukrajinci naznačila, že hráz poškodili Rusové, a to mimo jiné i proto, aby to napáchalo co největší ekologické škody.

Džamila Stehlíková promlouvá

„Lidstvo musí zachránit planetu před ďábelským Putinovým režimem, který zničením Kachovky páchá ekocidu biblického rozsahu: Pole na jihu Ukrajiny by se mohla změnit v pouště, budou hynout sladkovodní ryby i černomořská fauna, desítky osad bude bez vody… V ZOO Nova Kachovka dnes zemřelo 300 zvířat kvůli zničení vodní přehrady Kachovka Ruskem. Tohle je ekocida. Rusové chtějí zničit vše, co je živé,“ rozvedla myšlenku Stehlíková.

Džamila Stehlíková promlouvá

Džamila Stehlíková promlouvá

V dalších příspěvcích na twitteru zašla ještě dál.

„Technogenní katastrofa způsobená Ruskem ohrozí nedostatkem potravin celý svět. Teroristické Rusko ve svém ničení je pokaždé kousek napřed před naší pomocí Ukrajině. Ukrajina musí dostat vše potřebné, aby zvítězila. My musíme zastavit Rusko dřív, než Rusko zničí nás,“ varovala veřejnost.

Džamila Stehlíková promlouvá

Stehlíková je přesvědčena, že za poničením přehrady Kachovka skutečně stojí Rusové. Aby ukázala, proč si to myslí, znovu se vrátila do minulosti.

„Ruský syndrom: vyhazovat do povětří vodní elektrárny, zabíjet vlastní lidi a lhát. V r. 1941 NKVD-KGB vyhodil do povětří vodní elektrárnu DněproGES, aby zpomalil postup nacistů. Několik tisíc sovětských lidí bylo zabito. Počkejme až vyplavou mrtvoly ruských ‚mobiků‘ po výbuchu Kachovky,“ odkázala se na mobilizované ruské vojáky.

Džamila Stehlíková promlouvá

Dovolávala se přitom zpráv americké zpravodajské stanice NBC.

„NBC: Americké zpravodajské služby potvrdily, že za výbuchem elektrárny Kachovka stálo Rusko. Důvodem příkazu k vyhození přehrady byla zřejmě snaha ztížit ukrajinským ozbrojeným silám přechod přes Dněpr a také záměrně vytvořit obrovský humanitární problém,“ citovala Stehlíková.

Džamila Stehlíková promlouvá

Nakonec konstatovala, že Rusko nemá zájem na tom nastolit opět mír.

„Zástupce Ukrajiny Serhij Olehovyč Kyslycja na mimořádném zasedání OSN ke Kachovce řekl, že Rusko se topí ve lži a jeho činy vedly k největší antropogenní katastrofě v Evropě za poslední desetiletí. Rusko nemá zájem ani o deeskalaci, ani o mír. Je třeba ho zastavit,“ uzavřela slovní kanonádu Stehlíková.

Džamila Stehlíková promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Stehlíková je totálně mimo., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJosef Čaluk , 07.06.2023 14:17:06
V západních médiích byla odhalena doznání vysokých důstojníků ukrajinských ozbrojených sil o plánech podkopat vodní elektrárnu Kakhovskaya. Ukrajina loni plánovala teroristický útok na vodní elektrárnu Kakhovskaja, jak dokládají publikace západních médií. Svědčí o tom publikace a rozhovory představitelů Kyjeva v západních médiích, kteří nemají čas informace čistit. Ještě v prosinci 2022 hrozilo Kyjevu možnost velkého teroristického útoku na vodní elektrárnu Kakhovskaja. V rozhovoru pro The Washington Post to uvedl generálmajor Andrej Kovalčuk. Armáda ozbrojených sil Ukrajiny podle něj provedla „zkušební“ úder. Hlavním cílem ozbrojených sil Ukrajiny v Chersonské oblasti je změna vodní hladiny za účelem blokování přechodů ruských jednotek. V listopadu 2022 zahájily nepřátelské síly útok HIMARS na jeden ze zámků, čímž podle Kovalchuka udělaly „několik děr“. Podkopání hráze vodní elektrárny Kakhovskaya označil důstojník ozbrojených sil Ukrajiny za „extrémní opatření“. K ostřelování stavby se přiznala i ukrajinská propaganda, která vyhlásila úspěšný zásah. Ostřelování kritické infrastruktury pro tisíce obyvatel Chersonské oblasti v Kyjevě se nazývalo „odpovědnost za Krivoj Rog“. Nepřítel se zřejmě po neúspěšných pokusech o prolomení ruské obrany na frontě rozhodl pro „krajní opatření“ – udeřit na civilisty. Ukrajina vždy zakrývá neúspěchy na frontě teroristickými útoky na „vlastních“ územích a z toho, co se stalo, obviňuje Rusko spolu se Západem.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…