Kalousek: Andreji, čert Tě vem. Zkazil jsi lidem život

05.01.2021 7:58

V létě se premiér Andrej Babiš chlubil, že jsme „best in covid“. V jarní vlně mělo Česko opravdu jen minimum nakažených občanů a minimum úmrtí spojených s covidem. Jenže v podzimní a zimní vlně epidemie je situace bohužel přesně opačná. Česko je v těchto dvou koronavirových vlnách jednou z nejzasaženějších zemí. V přepočtu na jeden milion obyvatel máme nejhorší čísla průběhu epidemie na světě.„ Uvědomuješ si, Andreji, že tohle je výlučně Tvoje odpovědnost?“ zeptal se premiéra Miroslav Kalousek (TOP 09).

Kalousek: Andreji, čert Tě vem. Zkazil jsi lidem život
Foto: Repro ČT24
Popisek: Předseda poslaneckého klubu TOP09, Miroslav Kalousek

Anketa

Vadí vám tempo očkování v ČR?

hlasovalo: 13424 lidí

Za neděli přibylo v Česku přes 6 tisíc nově pozitivně diagnostikovaných osob. Od března bylo na koronavirus pozitivně testováno už téměř 750 tisíc lidí. Více než 12 tisíc lidí ve spojitosti s koronavirem zemřelo. Statistiky ukazují, že v minulém týdnu mělo Česko nejhorší čísla na světě.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek řekl, kdo za tuto tragickou situaci nese odpovědnost.

„Jak by řekl pan premiér, jsme 'best in Covid‘. Uvědomuješ si, Andreji, že tohle je výlučně Tvoje odpovědnost? Jak počet nakažených, tak počet zesnulých? Opozice naléhala, navrhovala, přijímala usnesení. Ty ses jenom vysmíval, ignoroval jsi to a lhal jak když tiskne. A zkazil jsi tak spoustě lidem život. Čert Tě vem,“ vypálil Kalousek na šéfa hnutí ANO.

Miroslav Kalousek udeřil na premiéra Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…