Kalousek: Kvůli Babišovi se umíralo

27.11.2022 22:15 | Ze sítí

Někdejšího ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) dosti rozpálila slova jeho následkyně na tomto ministerském postu za vlády expremiéra Andreje Babiše a současné šéfky poslanců hnutí ANO Aleny Schillerové, jelikož v nedělní Partii na CNN Prima NEWS šéfa svého hnutí chválila za „osvědčení se v těžké covidové době“. „Je schopen postavit se skutečným problémům,“ ocenila Babiše a podpořila jej v prezidentské volbě. Kalousek s touto chválou nesouhlasí. „Babiš neobstál. Kvůli němu se umíralo,“ vypálil.

Kalousek: Kvůli Babišovi se umíralo
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
Šéfka poslanců hnutí ANO Alena Schillerová v nedělní Partii na CNN Prima NEWS se k tématu prezidentských voleb vyjadřovala během debaty s předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou.

Zatímco šéfka vládní TOP 09 Pekarová Adamová mínila, že Babiš podle ní jako prezident nebude pracovat ve prospěch občanů, což má dokazovat jeho výkon poslaneckého mandátu, Schillerová jí oponovala.

„Vidíme, že přestože byl zvolen poslancem, tak svůj mandát vykonává častěji na lavici obžalovaných u soudu než ve sněmovní lavici,“ vyřkla Pekarová Adamová.

Schillerová si však stála za tím, že je Babiš tou nejlepší volbou. „Je to zkušený politik, bývalý ministr financí, bývalý premiér. Nelíbí se mi, že o sobě říká, že je outsider, říká to z vnitřní pokory, není to taktika. Outsider byl i Zeman, než se stal prezidentem. Věřím, že rozumní lidé zvolí člověka s politickou zkušeností, ne králíky z klobouku,“ řekla a kandidáty vládní koalice označila za „králíky z klobouku“.

Expremiér Babiš má podle ní jasné místo v boji o Hrad. „Babiš je silná osobnost, těžká váha, patří do prezidentské volby,“ podotkla a následně tvrdila, že se šéf hnutí ANO „osvědčil“ za covidové krize.

„Je schopen postavit se skutečným problémům, osvědčil se jako premiér v těžké covidové době,“ pronesla.

Bývalý ministr financí Kalousek však těmto jejím slovům posléze na svém twitteru kontroval počty zemřelými v Česku a „chaosem“, který tu měl za Babišova vládnutí během covidové epidemie podle něj panovat.  

„V Partii TV Prima tvrdila Alena Schillerová, že ‚Andrej Babiš obstál jako premiér v těžkých covidových časech‘. Snad jsme nezapomněli na ty tisíce zbytečně zesnulých během jeho chaosu. Málokterá země na světě jich měla na milion obyvatel tolik. Babiš neobstál. Kvůli němu se umíralo,“ vypálil na Schillerovou i bývalého premiéra.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …