Kalousek: Véčka jsou kvůli prospěchu schopné natáčet i svoje močení na toaletě

07.04.2012 9:19

Veřejnost mohla probíhající vládní krizi na vlastní oči vidět, jak zvláštní partou je strana Věci veřejné. Pro ostatní je nesrozumitelné, jaké hodnoty VV vyznávají. Proti tomu je TOP 09 jasně čitelnou stranou. Veřejnost až nyní uviděla, kde jsou Véčka hodnotově zakotveny. V rozhovoru pro Lidové noviny to prohlásil ministr financí Miroslav Kalousek.

Kalousek: Véčka jsou kvůli prospěchu schopné natáčet i svoje močení na toaletě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem ve sněmovně

Na adresu koaličního partnera, který krizi v koalici vyvolal, Kalousek uvedl, že VV jsou hodnotově zakotveny "kdekoliv, kde to má pro ně prospěch".

"I za cenu, že budou nahrávat vlastní močení na toaletě a pak to odevzdají soudu," řekl deníku Kalousek. "Je to nečitelný partner, který moc chápe jako cíl k vlastnímu prospěchu, nikoliv jako nástroj," dodal v rozhovoru.



Jde to k nule

Kalousek zdůraznil, že právě tato skutečnost, nikoliv skandály nebo ztrapňování, je důvodem, proč se ochota jeho strany spolupracovat s VV blíží nule. Každý ministr, poslanec i člen TOP 09, by podle něj přivítal, že s touto stranou už TOP 09 nechce mít nic společného.

Další souvislosti a články o vládní krizi čtěte ZDE

Zatím tento krok podle Kalouska prý učinit nelze. Proto je jeho strana připravena se skřípěním zubů si sednout s VV k jednacímu stolu. V celé Evropě panuje podle jeho slov složitá situace a pro ČR je nejdůležitější, aby se neocitla v situaci některých zení EU.

Pokud tedy VV jsou ochotny pro stabilitu ČR podpořit tento program, TOP 09 s nimi bude spolupracovat. "Těch 24 hlasů je pro tento cíl příliš cenných, než abychom se tohoto cíle vzdali. Ale je to obrovské přemáhání," přiznal se Lidovým novinám ministr financí. 

        

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…