Kalousek, alkohol a kanály. Soukup nařezal politikům a pak si všiml, co řekla Emma Smetana

15.02.2019 20:06

Jaromír Soukup ve včerejším vysílání Mých zpráv okomentoval aktuální dění okolo ČSSD a jeho „oblíbeného předsedy socánků“ Jana Hamáčka. Většina zpráv se týkala i Miroslava Kalouska, tomu v souvislosti s výsledky průzkumu důvěryhodnosti Soukup doporučil, ať chodí jen kanály. Došlo i na to, jak Kalousek dodržuje Suchej únor: „Představa, že Mirda Kalousek opravdu nepije celých dvanáct měsíců…“ „No jestli tohle dělá střízlivý, tak je na tom hůř, než jsem si myslel.“ A Soukupovým názorům se nevyhnula ani jedna z Bakalových novinářek, Emma Smetana.

Kalousek, alkohol a kanály. Soukup nařezal politikům a pak si všiml, co řekla Emma Smetana
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup hovoří o Kalouskovi

Anketa

Přejete si, aby ve volbách do Evropského parlamentu uspěly proevropské liberální strany? (TOP 09, STAN, KDU-ČSL)

4%
96%
hlasovalo: 20144 lidí
Jelikož byl pořad vysílán na den svatého Valentýna, nesl se v tomto duchu i začátek, Soukup se rozhodl podívat, jak slavili Valentýna politici. „Že jsou politici, někdy, taky normální lidi, se nám snažili dneska ukázat tím, že všude postovali fotografie a komentáře, jak slaví den svatého Valentýna,“ uvedl na úvod. A pak již došlo na Soukupova „oblíbeného předsedu socánků“ Jana Hamáčka, ten na sjezdu ČSSD ohledně jejich programu plánuje diskuzi nejen se členy strany, ale i se širokou veřejností. „Takže pokud náhodou nemáte začátkem března co dělat, má pro vás Hamí opravdu lákavou nabídku,“ řekl Soukup a přislíbil, že se tam zkusí podívat.

„V ANO Andreje Babiše si uvědomili, že to poněkud přehnali s levicovými nápady, díky nimž sebrali voliče komunistům i sociálním demokratům,“ shrnul Soukup zprávu o tom, že se ANO snaží získat i živnostníky a podnikatele.

A i tentokrát se Soukup zaměřil na Bakalova média, tentokrát se jednalo o DVTV a „pozoruhodnou moderátorku“ Emmu Smetana, ta v Českém rozhlase na otázku, zdali se cítí být levicová, upozornila, že by se kvůli své profesi u pana Bakaly nerada profilovala. „I kdybych měla jasno, budu to kamuflovat, ale jasno asi nemám,“ citoval Soukup Smetana a dodal, že z ní Český rozhlas „nechtěl dělat krávu“.

Soukupa prý dorazila, když řekla, že by byla ráda, kdyby byla Evropská unie federací, a že věří na mezispolečenskou solidaritu, což je podle ní asi levicový princip. „No, tak je to Bakalova holka šikovná, to on ji asi má rád, ale já teda opravdu nechci, aby byla Evropská unie federace, to teda opravdu nechci, já bych chtěl, aby bylo Česko Českem,“ komentuje názory Smetana Soukup.

Jedním z témat byl i Suchý únor, účastníci této kampaně po celý měsíc únor nepijí alkoholické nápoje. „Když byla ohledně Suchého února tázána ministryně financí za ANO Alena Schillerová, nevěděla, o co se jedná, po krátké osvětě uvedla, že by s tím problém neměla,“ řekl Soukup a doplnil, že ho to přivedlo k jinému poslanci: „Mirda Kalousek. Ten se jako vždycky bránil tý pověsti, úplně neoprávněný pověsti, že pije jako duha. Zejména v práci. A tak ani Suchej únor podle svých slov držet nemusí,“ prohlásil Soukup a Kalouska citoval: „Suchej únor nedržím, protože nepiju skoro vůbec všech dvanáct měsíců v roce.“ „Představa, že Mirda Kalousek opravdu nepije celých dvanáct měsíců… Schválně zkuste sledovat někdy ty přímý přenosy z Parlamentu, když jsou interpelace, no jestli tohle dělá střízlivý, tak je na tom hůř, než jsem si myslel,“ kopnul si Soukup do Kalouska.

„Sjezd ČSSD bude psina,“ pokračoval Soukup ve zprávách. „V podstatě už nyní to vypadá, že tam bude asi stejná zábava jako na cikánský svatbě, kromě bývalého předsedy Miloše Zemana, který má, co bychom si povídali, na socánky trochu spadeno, se tam totiž chystá i dědička pana Altnera, což je ten pan advokát, který bohužel zemřel, a ta partaj mu do jeho smrti dlužila zanedbatelných 340 milionů,“ narážel Soukup na zprávu, v níž jsme vás včera informovali o tom, že se na předsedu České strany sociálně demokratické (ČSSD) Jana Hamáčka obrátila Veronika Altnerová se žádostí, aby mohla vystoupit na březnovém sjezdu strany. Ta je spolu se svým bratrem Patrikem dědičkou po zemřelém advokátovi Zdeňkovi Altnerovi, kterému má strana za jeho služby v kauze Lidový dům zaplatit téměř 338 milionů korun. Sociální demokraté podali proti rozhodnutí soudu dovolání.

„ČSSD v současné době čeká na rozhodnutí Nejvyššího soudu o svém dovolání. NS též odložil vykonatelnost napadeného rozsudku soudu nižší instance. S Veronikou a Patrikem Altnerovými jsem se přesto sešel 29. 11. 2018 a o celé záležitosti jsme jednali. Rozešli jsme se s tím, že obě strany vidí jako jedinou možnost řešení sporu vyčkat na rozsudek Nejvyššího soudu. Proto nevidím důvod, aby dědicové JUDr. Altnera vystupovali na sjezdu ČSSD,“ zareagoval na žádost Altnerové Hamáček.

A závěr Soukupova pořadu patřil Miroslavu Kalouskovi taktéž. „Miroslav Kalousek konečně vyhrál nějaký žebříček, a ne jen tak ledajaký, stal se králem nedůvěryhodných,“ informoval Soukup o Kalouskově umístění v žebříčku důvěryhodnosti. Kalouskovi nedůvěřuje až 79 % lidí a důvěřuje mu pouze 12 %. Soukup Kalouskovi doporučil, ať radši „chodí jen kanálami“.

Celý díl pořadu můžete zhlédnout ZDE.

reklama

autor: rak

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…