Kalousek děkoval Nečasovi za odpovědné rozhodnutí

16.06.2013 23:31

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) ve vyjádření pro Českou televizi poděkoval odcházejícímu premiérovi Petru Nečasovi (ODS) za odvedenou práci a za odpovědné rozhodnutí v politické krizi. Vyjádřil přání pokračovat na současném vládním půdorysu. Potvrdil také, že to byl on, kdo jako ministr financí nabízel post v dozorčí radě státního podniku Čepro dnes vazebně stíhanému Marku Šnajdrovi.

Kalousek děkoval Nečasovi za odpovědné rozhodnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Kalousek

„Chci poděkovat předsedovi vlády za odpovědné politické rozhodnutí. Jsme rozhodnuti pokračovat ve vládě rozpočtové odpovědnosti, samozřejmě pokud by ji akceptoval pan prezident, ale kdyby měla většinu, tak by ji pan prezident nejspíše akceptoval. Ale pokud by se to nepodařilo, tak jsme připraveni k dohodě o předčasných volbách,“ prohlásil Kalousek.

Z prohlášení Kalouskovy TOP 09 vyplývá, že strana akceptuje právo ODS vybrat dalšího premiéra, který by vystřídal Petra Nečase. Neznamená to však, že by strana akceptovala každého kandidáta, kterého ODS předloží. Musí na něm prý být konsensus.

Kalousek České televizi také jednoznačně potvrdil, že Ministerstvo financí je skutečně majoritním akcionářem státního podniku Čepro, kam byl "umístěn" Marek Šnajdr, jeden ze zadržených exposlanců. „Já jsem se jako ministr financí rozhodl doplnit dozorčí radu podniku,“ podotkl Kalousek a zdůraznil, že ono rozhodnutí o doplnění dozorčí rady je na něm. Ministr financí ale také zdůraznil, že místo v dozorčí radě se uvolnilo až dlouho poté, co dnes ve vazbě sedící Marek Šnajdr opustil post poslance.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…