Kalousek je had, sprostý chlápek a závistivý lump, promluvil na ČT Babišův Komárek. Chtěl mu to prý říci i do očí, ale někam mu zmizel

03.04.2015 22:53

Druhou polovinu týdne zpestřoval politickou realitu ministr financí Andrej Babiš, když z dovolené na horách přes Twitter vysvětloval, že raději bude s dětmi na lyžích, než aby seděl uprostřed sněmovní žvanírny a poslouchal „ožralého Kalouska“.

Kalousek je had, sprostý chlápek a závistivý lump, promluvil na ČT Babišův Komárek. Chtěl mu to prý říci i do očí, ale někam mu zmizel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Do Událostí, komentářů jej přišel hájit loajální poslanec Martin Komárek, který jako první zaútočil na Kalouska, jenž kritizoval Babiše za absenci ve sněmovně a následně si vyžádal pauzu na jednání klubu, která fakticky ukončila sobotní jednání.

O Komárkově útoku ZDE

Dnešní pokračování estrády kolem Babišovy dovolené

Komárek hned na úvod pořadu uvedl, že v této kauze nejde o to, že ministr Babiš odjel na dovolenou, ale o to, že Miroslav Kalousek rozbil dvě schůze po sobě. „Pan Kalousek se zachoval lidsky jako had, zachoval se odporně,“ pravil poslanec.

Podle něj předseda poslanců TOP 09 podle využil „idiotských usnesení“. „Nějaký chlápek si může vystoupit, kdy chce, protože je předseda klubu, a já nemůžu na jeho sprosťárny reagovat,“ vysvětlil, proč následně na Kalouska zaútočil na Facebooku. „Chtěl jsem mu to říci jako chlap chlapovi, ale on někam zmizel. Tak jsem to řekl alespoň panu Stanjurovi, který se k němu lokajsky přidal,“ dodal poslanec ANO.

Ministři podle něj musejí hlavně řídit svůj resort, ne chodit do sněmovny na každé jednání. Opozice prý podle využívá jakéhosi ustanovení a svolává ministry. „Já přeji dovolenou každému místopředsedovi vlády, ať je to Babiš nebo ať je to Kalousek či Okamura, jestli se mu to někdy poštěstí. Já nejsem závistivý lump,“ ujistil.

Jeho koaliční kolega, šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák, připomněl, že Babiš je kromě ministrování též poslancem: „Já jako předseda klubu musím stále hlídat, aby koalice měla většinu. A tady ten poslanec chybí,“ upozornil. Vadí mu však především způsob, jakým to Babiš prezentoval. „Pan Babiš se dlouhodobě ke sněmovně nevyjadřuje příliš lichotivě. Mluvil o ní jako o žvanírně a tak dále. A když nám vzkáže, že se nebude bavit s poslanci, že raději bude se svými dětmi, tak je to problém,“ dodal.

Přidal se i lidovecký šéf frakce Jan Bartošek: „Demokracie je diskuze,“ ohradil se. Vadí mu totiž, že ministr Babiš mluví o tom, že nebude poslouchat opozici.

Martin Novotný, místopředseda ODS, především odmítl Komárkova slova, že opozice bezdůvodně obstruuje, jen aby se zviditelnila. „Obstrukce je krajní krok, ke kterému se snažíme sahat jen výjimečně,“ upozornil.

Pak odpovídal na dotaz moderátora Borka, zda je „na sto procent špatné“ chování Andreje Babiše. „Na sto procent je špatně především to, že pan Babiš je v parlamentu, protože je to populista,“ uvedl. Připomněl, že Babiš se dříve vysmíval absentujícím poslancům, a teď to dělá sám. „On není žádný extrabuřt, který nesmí být kritizován,“ vadí poslanci ODS.

Na to podobně rázně reagoval Martin Komárek: „Když slyšíte tento hodokvas pokrytectví proti člověku, který neudělal nic jiného, než že si vzal dovolenou, tak já jsem lidsky naštvaný,“ uvedl. Pak ještě dodal, že je „hrozně naštvaný“ především na Miroslava Kalouska.

„Obstrukce se tu dělají jen proto, aby politici, které tu nikdo nechce a nikdo je nevolí, zase byli vidět,“ dodal posléze v reakci na poslance ODS. Podle Komárka není za této vlády k žádným obstrukcím důvod, protože vláda vládne spořádaně, slušně a v klidu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…