Kalousek na síti glosoval Babišovy plány. Musel by prý utéct ze země

28.09.2013 7:33

Miroslav Kalousek se opět obul do slibů Andreje Babiše, respektive jeho hnutí ANO. Naznačil, že v oblasti daní a dotací slibují nereálné věci, které by stát přivedly ke krachu. Útoky se objevily po zveřejnění průzkumů, které ukazují, že TOP 09 a ANO oslovují stejné pravicové voliče a mají podobné preference.

Kalousek na síti glosoval Babišovy plány. Musel by prý utéct ze země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Hnutí Andreje Babiš mluví o receptech na oživení ekonomiky, a tak hnutí volá po snížení daní a po dotacích pro českou ekonomiku. To přimělo bývalého ministra financí Miroslava Kalouska ke krátké glose na svém Facebooku.

Tam ironicky napsal: "Daně snížíme nebo zrušíme, dotace zvýšíme, na všechno bude dost peněz, nemocní se uzdraví, růže rozkvetou a ptáci začnou zpívat," parafrázuje program ANO Kalousek. "V takové zemi bych rád žil, ale jenom jeden rok. Pak bych musel utéct před krachem," naznačil Kalousek, kam podle něj vedou takové kroky, které ANO slibuje.

Babiš se označil za oběť StB

TOP 09 a hnutí ANO Andreje Babiše si konkurují  v boji o pravicového voliče a podle některých průzkumů se jejich preference přibližují. To vede k opakovaným útokům. Miroslav Kalousek také nedávno obvinil Andreje Babiše ze spolupráce s STB.

"Jestliže náš pan předseda Karel Schwarzenberg byl dlouhá léta v exilu a z toho exilu podporoval demokratický disent, tak naše strana těžko může spolupracovat se stranou, v jejímž čele je předseda, který práskal komunistické Státní bezpečnosti, která demokratický disent potírala," informoval před nedávnem server iDnes.cz o výrocích Miroslava Kalouska.

Babiš spolupráci popřel, označil se naopak za oběť StB a dodal, že občany to ani nezajímá, na rozdíl od toho, co první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek za 20 let předvedl v politice. "Pan Kalousek mě pobavil. Já jsem nikdy s StB nespolupracoval, žádnou spolupráci jsem nepodepsal. Byl jsem oběť StB,“ říká předseda hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…