Kalousek naléhá na ČSSD a KDU-ČSL: Odložte EET o dva roky

22.09.2016 13:25

Opoziční TOP 09 navrhla odložení startu elektronické evidence tržeb o dva roky. Ta by tak podle návrhu začala platit od roku 2019 pro všechny. Ovšem v případě volebního vítězství by strana evidenci tržeb zrušila. Na tiskové konferenci o tom dnes informoval předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Vyjádření ministra financí Andreje Babiše (ANO), který zákon propaguje, ČTK zjišťuje.

Kalousek naléhá na ČSSD a KDU-ČSL: Odložte EET o dva roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

EET má být v první fázi spuštěna 1. prosince pro hotely a restaurace. Další firmy se budou zapojovat v následujících měsících. Od března příštího roku budou muset evidovat tržby maloobchodní a velkoobchodní firmy. Od 16. měsíce od účinnosti mají být evidovány všechny tržby kromě tržeb řemeslníků, které se pod zákon dostanou od 18. měsíce. Stánkový prodej občerstvení bez zázemí pro hosty ve formě stolů a židlí, například na festivalech, se do evidence zapojí až od března 2018, stejně jako prodej na farmářských trzích.

Právě postupný start evidence a množství výjimek podle Kalouska podnikatelské prostředí nenarovná, ale ještě více pokřiví. "Zvítězí-li v parlamentních volbách síly, které EET prosazují, zákon nabude účinnosti a bude platit pro všechny stejně. Pokud zvítězíme my, zákon zrušíme a podmínky budou také pro všechny stejné," uvedl Kalousek.

TOP 09 počítá s podporou pro svůj návrh od stran, které i dříve kritizovalyEET. Dále pak hodlá jednat s ČSSD a KDU-ČSL. Návrh by měla podle TOP 09 Sněmovna projednat ve zrychleném řízení, tedy schválit nebo zamítnout již v prvním čtení.

Vláda si od zavedení EET slibuje omezení daňových úniků a narovnání podnikatelského prostředí. Pravicová opozice nové opatření ostře kritizuje a tvrdí, že EET zlikviduje mnoho drobných živnostníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…