Kalousek podpořil pakt o uprchlících a radoval se z Božího slova

19.12.2018 14:22

Andrej Babiš již vysvětloval, jak došlo k podepsání paktu OSN o uprchlících. A nyní se do něj trefuje Miroslav Kalousek. Pakt o uprchlících sice podporuje, ale vadí mu, že je vláda nečitelná. A Kalousek přidal i status o Božím slově...

Kalousek podpořil pakt o uprchlících a radoval se z Božího slova
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanci na "duchovním setkání" v Poslanecké sněmovně

Miroslav Kalousek si všiml článku serveru Echo24 o Babišovi a paktu o uprchlících. „Souhlasím s naší podporou globálního paktu OSN o uprchlících,“ vyjádřil bývalý předseda TOP 09 nepřímo podporu Petříčkovi a Hamáčkovi, kteří se o podpis podle slov Babiše zasadili. Ale pak Kalousek dodal: „Hrozná je ale ta nečitelnost vládních postojů. Kdo je nečitelný, s ním nikdo nepočítá. V zahraniční politice to platí dvakrát.“ Čímž zřejmě naráží na Babišovu reakci pro média.

 

A potom Miroslav Kalousek dal něco na odlehčení. „Je dlouholetou tradicí uspořádat v Poslanecké sněmovně v adventním čase duchovní setkání s hudbou a Božím slovem. Na chvíli vysadíme z každodenního ‚mumraje‘ a společně posloucháme. Letos přijal pozvání k promluvě otec biskup Václav Malý,“ sdělil svým sledovatelům na Twitteru Kalousek.

 

Leč za tato mírumilovná slova schytal Kalousek kritiku. „Duchovní setkání s hudbou a Božím slovem. Pěkný návrat do středověku.“ kritizoval uživatel pod zkratkou /pol/.

 

„Pokud Váš názor, že klasická hudba a Boží slovo patří leda do středověku, je rozšířeným postojem v dnešní společnosti, pak to leccos vysvětluje,“ odpovídal na to bývalý lidovec Kalousek.

 

„Ano,  slovo Boží patří do středověku,“ myslel si diskutující.

 

Kalousek se pak vyznal z obliby k Ronaldu Reaganovi, bývalému prezidentu USA. „Váš (i můj) oblíbený politik Ronald Reagan vkládal Boží pomoc a Boží slovo do každého důležitého projevu. Jistě to nebyla jen póza. Byl RR podle Vás proto ‚středověký politik‘?“ ptal se, a odpověď již nedostal.

 

Anketa

Měl by Tomáš Petříček i nadále být ministrem zahraničí?

3%
97%
hlasovalo: 20727 lidí
A „Jarin“ měl také připomínky na Kalouska: „A jak přesně tohle zapadá do rámce sekulárního státu? Přijde promluvit i imám a rabín, aby to duchovno bylo vyváženo? A hlavně, neměli by volení zástupci na tyto nalejvárny chodit soukromě, po práci, do církevních, nikoliv státních prostor?“ Dostalo se mu na to žertovné odpovědi, že rabín by chtěl zaplatit a imám by se odpálil. Prý na blbou otázku blbá odpověď. „Odpověď je blbá, otázka ne. Flanďáci nemají se svým Božím slovem ve státních institucích co dělat, již dávno bylo zavedeno oddělení církve a státu. Ať si poslanci zajdou na mši ve svém volném čase.“ To už dohřálo Kalouska k odpovědi:

„1. Setkání bylo v našem volném čase (7,30–9,00), Sněmovna jedná 9,00–19,00.
 2. Pozvat si můžeme kohokoliv, kdo nám má co říct, a to Msgr. Malý bezesporu má.
 3. Slovo ‚flanďák‘ je hrubá urážka, to si říkejte u sebe doma, ale ne na mém profilu,“
vzkázal Kalousek Jarinovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …