Kalousek při chuti. Vytáhl článek a napsal o gigantickém střetu zájmů Babiše

24.11.2014 21:11

Zprávu serveru Aktuálně.cz o tom, že Andrej Babiš začal ve velkém skupovat především kliniky určené pro léčbu neplodnosti, okomentoval na svém facebookovém profilu exministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Konflikt zájmů ministra financí Babiše ve finančním sektoru je gigantický,“ napsal.

Kalousek při chuti. Vytáhl článek a napsal o gigantickém střetu zájmů Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„K žádným hádkám tam nedochází, protože ministr financí má pod bezpečnou kontrolou nejen finanční sektor, ale i média,“ posteskl si Kalousek.

Zdravotnictví Babiš ještě pod kontrolou nemá

Domnívá se, že Babišův konflikt zájmů je obrovský i ve zdravotnictví. „I když ne zatím v desítkách, ale jednotkách miliard korun. Resort zdravotnictví však zatím pod kontrolou nemá,“ napsal Kalousek. Právě v tomto faktu vidí důvod, proč Babiš podniká „zběsilé útoky na ministra zdravotnictví Němečka“.

Kalousek si ale neodpustil rýpnutí do médií: „Dokážete pochopit, kam se poděla profesionalita a hrdost většiny českých novinářů? Byla kdy vůbec nějaká?“

Babišovy akvizice ve zdravotnictví dosahují miliardy

Podle serveru Aktuálně.cz se obrat čerstvých Babišových akvizic ve zdravotnictví blíží miliardě. Navíc do konce roku se chystají obchody, které mohou vést k nárůstu o dalších 30 až 50 procent.

Babiš do zdravotnictví investuje prostřednictvím společnosti Hartenberg Holding. Tu založil s investičním bankéřem Jozefem Janovem, kterého loni přetáhl ze skupiny Penta. Hartenberg Holding disponuje pěti miliardami korun. Většinu peněz dodal Babiš, Janov do fondu vložil řádově desítky milionů.

Jedna z oblastí, kam Hartenberg Holding nyní masivně investuje, je zdravotnictví. Prostřednictvím firmy FutureLife skupuje podle serveru ve velkém hlavně kliniky poskytující umělé oplodnění. „Nyní už drží zhruba 20 procent trhu. Má šest klinik v Česku a dvě na Slovensku,“ uvedl server.

Kompletní prohlášení Miroslava Kalouska:

Konflikt zájmů ministra financí Babiše ve finančním sektoru je gigantický. Je v desítkách miliard korun. K žádným hádkám tam nedochází, protože ministr financí má pod bezpečnou kontrolou nejen finanční sektor, ale i média. Jeho konflikt zájmů ve zdravotnictví je také obrovský, i když ne zatím v desítkách, ale jednotkách miliard korun. Rezort zdravotnictví však zatím pod kontrolou nemá. Chápete už proč ty zběsilé útoky na ministra zdravotnictví Němečka? Dokážete pochopit, kam se poděla profesionalita a hrdost většiny českých novinářů? Byla kdy vůbec nějaká?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…