Kalousek promluvil o fackování lidí: Vyhrožovali mi oběšením

09.06.2012 20:43

Ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 ve čtvrtek vyšel před svoje ministerstvo mezi protestující. Někdo na něj plivnul a dostal lehký záhlavec. Podle jeho slov byla slušnost protestující pozdravit.

Kalousek promluvil o fackování lidí: Vyhrožovali mi oběšením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před ministerstvem financí demonstrovali občané proti Miroslavu Kalouskovi

„Mě by opravdu zajímalo, co jsem ve čtvrtek udělal agresivního. Ti lidé volali, ať mezi ně přijdu, tak jsem mezi ně přišel. Oni se chovali tak, jak se chovali, tak jsem zase odešel. Když bych mezi ně nepřišel, tak by pan Zaorálek nepochybně řekl, že arogantně ignoruji ty, kteří se mnou chtějí mluvit. Takže v případě pana Zaorálka si nevyberete,“ komentoval kritiku místopředsedy ČSSD Lubomíra Zaorálka Kalousek pro Týden.cz.



Agresivní Kalousek, tvrdí Zaorálek

Zaorálek tvrdí, že Kalousek provokuje demonstranty svým agresivním chováním. Zaorálek měl takto údajně hodnotit i kroky Kalouska na ministerstvu financí. „Co skutečně myslel pan Zaorálek, já opravdu nevím. Myslím si, že to často neví ani pan Zaorálek,“ dodal k tomu Kalousek.

A k fackování lidí ještě doplnil. „Myslím, že je velký rozdíl, když vám někdo na ulici sprostě nadává a vyhrožuje oběšením a když k němu přijdete diskutovat, když vás k tomu dokonce vyzývají. Nicméně, pane redaktore, já jsem ochoten odpovídat na vaše otázky, ale prosím, abyste mě nenutil vážně se zabývat výroky pana místopředsedy Zaorálka,“ vysvětlil redaktorovi Týden.cz.

Kalousek zdůraznil, že musel před ministerstvo s demonstranty promluvit. „Kdyby demonstrovali kdekoli jinde, tak bych tam samozřejmě nešel. Ale přišli před mé ministerstvo a chtěli mluvit s ministrem. Takže nejít tam by bylo minimálně nezdvořilé. Pokud vím, tak pan ministr školství Fiala také vyšel ven a převzal si dopis. Jenže tam zřejmě byli lidé ze školského a akademického prostředí. Před ministerstvem financí byli lidé poněkud jiného kadlubu,“ doplnil k vyhrocené atmosféře a potyčkám před ministerstvem financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…