Kalousek provokoval novináře, aby si všímali Babiše. Stalo se. A tady je výsledek

01.02.2022 18:21

Bývalý poslanec Miroslav Kalousek kritizuje expremiéra Andreje Babiše, že naplno nevykonává svůj poslanecký mandát. Babiš není členem žádného výboru, místo toho si zřídil svoji stínovou vládu a před prezidentskou volbou se chystá objíždět zemi v karavanu. Podle Kalouska by tak měl Babiš složit mandát stejně, jako to udělal po tlaku veřejnosti Jan Farský (STAN).

Kalousek provokoval novináře, aby si všímali Babiše. Stalo se. A tady je výsledek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Andrej Babiš

„Poslanci hnutí ANO (a já s nimi souhlasil) přesvědčivě argumentovali, proč by se Jan Farský měl vzdát mandátu, když nebude vykonávat svoji poslaneckou práci. Postrádám proto jejich výzvu a stejnou argumentaci v případě Andreje Babiše, který rovněž nebude vykonávat svoji poslaneckou práci, protože by ho dle jeho vlastních slov časově blokovala,“ napsal na svém facebookovém profilu Kalousek.

Všichni ti, kteří kritizovali Farského, by tak měli mít stejný metr i v případě Babiše. „Jinak jsou to jenom pokrytci,“ vzkazuje Kalousek a myslí tím i novináře. „Nechápu kolegy komentátory seriózních deníků, kteří na Farském nenechali nit suchou a v případě Babiše mlčí. Ty případy jsou zcela totožné. A novinář by měl být nestranný,“ má jasno Kalousek.

Když se ovšem novináři začali o Babišovu práci zajímat, expremiér je zpražil na svém twitteru. „Koukám, že někteří novináři mají starost, zda pracuju nebo nepracuju jako poslanec. Říkají, že moje práce je sedět ve Sněmovně, poslouchat projevy poslanců a chodit na výbory. Tak jim oznamuju, že makám,“ vzkázal Babiš ze Sněmovny, kde zrovna několik hodin řečnil šéf SPD Tomio Okamura při obstrukcích proti přijetí novely pandemického zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…