Kalousek rudý vzteky: Ať policie zasáhne! Důvodem je vlajka

04.05.2020 18:25

Příznivci ruského motorkářského gangu Noční vlci si připomínají, že zanedlouho oslavíme 75. výročí kompletního osvobození naší vlasti od nacistického Německa. A Miroslav Kalousek se pořádně rozzlobil. Zde je důvod.

Kalousek rudý vzteky: Ať policie zasáhne! Důvodem je vlajka
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Zanedlouho si připomeneme 75. výročí osvobození celé naší vlasti. Západní část republiky tehdy osvobodili Američané, a většinu naší země osvobodila Rudá armáda a Sovětský svaz. Na připomínku tohoto vítězství se rok co rok ruský motorkářský gang vydává na cestu z nástupnického státu Sovětského svazu z Ruské federace až do Berlína. Zastavovali se přitom i v České republice a skládali hold padlým vojákům Rudé armády. Zpravidla je doprovází několik českých fanoušků, mezi které se počítá např. poslanec Jaroslav Foldyna.

Jenže letos je kvůli koronaviru všechno jinak. V Rusku přibývají tisíce lidí s nemocí covid-19 den co den. Denní přírůstky nemocných přesahují i 10 tisíc. Takže Noční vlci, aby nemoc nešířili, do Berlína nedojedou.

Čeští fandové přesto usedli na motorky a objíždějí pomníky Rudé armády na našem území. A když s sebou nemají ruské motorkáře, vzali si s sebou alespoň sovětské vlajky se srpem a kladivem.

A to pořádně dopálilo předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten připomněl, že v České republice platí zákon o protiprávnosti komunistického režimu a není tedy v pořádku ani veřejné vystavování symbolů s komunisty spojených.

„Žádám Policii ČR, aby zasáhla. Pro svobodomyslné občany je tohle stejně nepřijatelná provokace, jako by na českých silnicích vlála vlajka s hákovým křížem. Stejně tak to vnímá i náš právní řád. V naší zemi nebude nikdo ani heilovat, ani mávat rudou vlajkou se srpem a kladivem!“ vypálil Kalousek.

Miroslav Kalousek žádád zásah policie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…