Kalousek šokuje: Stíhání Parkanové mohou chtít kmotři. Ti, co odmítají Bradáčovou

29.06.2012 9:23

Ministr financí Miroslav Kalousek se postaral o další rozruch. V rozhovoru pro Hospodářské noviny prohlásil, že si kmotři možná objednali stíhání exministryně Vlasty Parkanové. "Jsem skoro přesvědčen, že jde o zlý úmysl. Je absolutně vyloučeno, že vyšetřování by nebylo zmanipulováno. Například by za tím mohli stát kmotři," řekl v rozhovoru Kalousek.

Kalousek šokuje: Stíhání Parkanové mohou chtít kmotři. Ti, co odmítají Bradáčovou
Foto: hns
Popisek: Miroslav Kalousek a Vlasta Parkanová, koláž

Šéf státní pokladny dále uvedl, že pokud existují hypotézy, podle kterých má někdo zájem zametat kauzy pod koberec, musí sdělovací prostředky pracovat i s možností, že jisté skupiny mají zájem stíhat některou konkrétní osobu. "Za stíháním Vlasty Parkanové může být kmotrovská objednávka. Ti samí kmotři, kteří si nepřejí Lenku Bradáčovou na Vrchním státním zastupitelství, si mohou přát stíhat Vlastu Parkanovou."

Ministr nemá důkazy

Kalousek v této souvislosti připouští, že v případu Parkanové mohou existovat i jiné varianty. Například velká ambice nekvalifikovaného vyšetřovatele, který se chce proslavit. "A protože je obrovská mediální poptávka po stíhání politiků, tak dělá všechno proto, aby nějakého politika dostal. V každém případě chci, aby v budoucnu bylo všechno vyšetřeno, proč se to stalo. Proč to někdo zmanipuloval," zdůraznil v rozhovoru ministr financí.

Miroslav Kalousek připustil, že pro svá tvrzení nemá žádné důkazy. Dodal ovšem, že vylučuje možnost relevantnosti stíhání Vlasty Parkanové. "Nějaký pokřivený motiv tam být musí," řekl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…