Kalousek v rádiu odhodlaně: Zeman ovládá ČSSD a já se s ním utkám

29.08.2013 18:28

Hostem čtvrtečních Impulsů byl někdejší ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Posluchačům vysvětlil, že TOP 09 je konzervativní a z českého pohledu tedy i pravicovou stranou. Následně důsledně hájil svou ministerskou politiku a vysmál se billboardům s heslem „Stop Kalouskovi“.

Kalousek v rádiu odhodlaně: Zeman ovládá ČSSD a já se s ním utkám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Pevně doufám, že přesvědčíme voliče k podpoře konzervativních hodnot. A abychom je přesvědčili, že ve volbách nejde jen o střet levice a pravice, ale také o zachování parlamentního systému a o svobodu samu,“ poznamenal politik s tím, že billboardy, které se po republice objevily s heslem „Stop Kalouskovi“ , bere skoro jako poctu, protože se stačí podívat, o co tvůrcům těchto billboardů jde a proti nim se hodlá postavit.

Registrační pokladny nás nezachrání

Následně hájil svou politiku coby ministra financí, když zdůraznil, že naší republice se podařilo skrze politiku rozpočtové odpovědnosti zajistit suverenitu na finančních trzích. A to i díky tomu, že se podařilo šetřit ve státní správě. „Když jsme přebírali rozpočty po Fischerově vládě, platili jsme nesrovnatelně vyšší úroky než naši sousedé, když končila naše vláda, byly naše dluhopisy nejžádanější,“ poznamenal exministr financí s tím, že je to jisté vysvědčení od lidí, kteří investují své vlastní peníze, a jde jim tedy o hodně. Trval také na tom, že se podařilo zefektivnit výběr daní. Svědčí o tom „tvrdá čísla“ i navzdory tomu, že poměrně dlouhou dobu pokračovala recese.

Jasně se vymezil vůči nápadu ČSSD zavést registrační pokladny nebo plošná majetková přiznání, a to mimo jiné i proto, že ze zavedení registračních pokladen plyne řada návazných kroků. Mimo jiné by to mohlo znamenat, že by vás po nákupu mohl na ulici zastavit pracovník finančního úřadu a kontrolovat, co jste si koupil. Dále prohlásil, že registrační pokladny nezlepší výběr daní, ale pomohu lidem, kteří na nich staví svůj byznys.

Stejně tak odmítl nápad ČSSD zavést na léky nulovou daňovou sazbu a odkázal se na směrnici EU, která stanoví minimální daňovou sazbu na 5 procent a je otázkou, zda se ČSSD podaří vyjednat v EU výjimku.

Osudový střet voleb

V průběhu vysílání také potvrdil, že případná koalice s ČSSD je vyloučena. A to jak z programových důvodů, tak z důvodů faktických, protože se ukazuje, že Zeman hodlá využít sil sociálních demokratů k posunu našeho politického systému s autoritářskými rysy. Proto budou tyto volby o střetu mezi TOP 09 a ČSSD, kterou ovládá Miloš Zeman. Zápas o vedení ČSSD Bohuslav Sobotka vzdal, stranu ovládl Miloš Zeman, opakovaně prohlásil Kalousek.

Zopakoval také, že ČSSD volá po dobře fungujícím státu, ale dobře fungující stát může být také stát totalitní. „My chceme dobře fungující, důsledně demokratický stát,“ uvedl exministr. Vyjádřil také víru v to, že voliči nevyslyší volání podnikatelských projektů v rukou Andreje Babiše nebo Tomia Okamury. Snad už voličům stačila zkušenost s projektem pana Bárty, poznamenal místopředseda TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…