Kalousek zaútočil na Zemana: Ty už nemáš žádnou budoucnost!

16.03.2018 8:28

Prezident Miloš Zeman se ve čtvrtek znovu usadil proti generálnímu řediteli TV Barrandov Jaromíru Soukupovi a způsobem sobě vlastním okomentoval celou řadu témat. O studentech, kteří i proti němu uspořádali výstražnou stávku, se vyjádřil jako o chudáčcích. A Miroslav Kalousek (TOP 09) se neudržel. Zlobil se zřejmě až tolik, že se dopustil i pravopisné chyby.

Kalousek zaútočil na Zemana: Ty už nemáš žádnou budoucnost!
Foto: Karel Sikora
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na Velehradě

Miloš Zeman ve čtvrtek večer znovu nešetřil své kritiky. Davy studentů, kteří mimo jiné protestovali proti tomu, jak se prezident vyjadřoval ve svém inauguračním projevu, označil za „chudáčky“. Zemanovi bylo prý těch studentů líto. Nechápe, proč se především mladí lidé zastávali České televize. Zeman tuto veřejnoprávní instituci vnímá jako hlásnou troubu TOP 09, jako „Kalouskovu televizi“.

„Víte, za co ti chudáčci demonstrovali? Za svobodu televize ne, ale za Kalouskovu televizi,“ řekl důrazně prezident, který to prý dokáže jednoduše tím, že v inauguračním projevu věnoval ČT pouze jednu větu, protože za víc nestojí a protože má zpravodajství a publicistiku vychýlenou ve prospěch TOP 09. „Lidé demonstrovali na základě pouze této jedné věty,“ uvedl.

„Demonstrantům musíme jasně říct, že nikdo ČT neohrožuje, nikdy jsem neútočil na svobodu slova. Kritizujeme pouze to, že byla a dosud je ve vleku jedné ministrany vedené stále ještě Miroslavem Kalouskem,“ řekl s tím, že lidé demonstrovali proti větám, které snad ani neznají, nebo ze zlé vůle.

Když to předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek slyšel, poslal prezidentovi vzkaz přes sociální síť Twitter. Sdělil hlavě státu, že studenti mají jiný názor a ten je třeba brát v potaz, protože budoucnost patří jim, nikoli Zemanovi.

„Pan prezident nám zdvořile doporučil, abychom demonstrovali za levnější pivo a nestarali se o svobodu slova. Ty tisíce studentů, kteří dnes v celé zemi vyšli před školy, na to mají jiný názor, Miloši. A budoucnost patří jim. Ty už žádnou nemáš,“ napsal Kalousek.

Dopustil se však gramatické chyby, na což byl také v diskusi pod svým příspěvkem okamžitě upozorněn. Sloveso „vyšli“ totiž napsal s „y“ a to není pravopisně správně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…