Kalousek zkritizoval žalobce. Připomíná to prý třídní nenávist

20.06.2013 14:40

Ministr financí Miroslav Kalousek byl ve čtvrtek předvolán k výslechu v souvislosti s Janou Nagyovou a třemi bývalými poslanci ODS. Po několika hodinách, když vyšel ven, zkritizoval státního zástupce.

Kalousek zkritizoval žalobce. Připomíná to prý třídní nenávist
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

"Stále jsem doufal, že jsou ti lidé obvinění z ničeho jiného, než že se rozhodli pracovat. Kdyby řešili svoji situací tím, že by odešli na pracovní úřad a probírali by sociální dávky na úkor daňových poplatníků, byli by to bezúhonní občané. Protože se rozhodli pracovat a dokonce za tu práci pobírat stejný plat jako jejich kolegové na jiných srovnatelných pozicích, tak sedí ve vězení jako zločinci, zatímco pánové Janoušek a Rittig brázdí na jachtě Jadran," prohlásil Miroslav Kalousek, když opustil policejní budovu.

„Kdyby to nebylo tak vážné, tak si myslím, že jsem v nějaké absurdní komedii. Konstrukce pana státního zástupce podle mého názoru připomíná mnohem víc třídní nenávist, než právní názor," dodal.

Během výslechu trval ministr financí na tom, že Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa nedostali funkce v polostátních firmách v rámci výměnného obchodu. Uplatnění prý bylo Šnajdrovi a Fuksovi nabídnuto až ve chvíli, kdy neseděli v Poslanecké sněmovně.

„Když se na trhu práce objevili dva takto kvalifikovaní kandidáti, tak je přijal. A protože odbornou kvalifikaci u Tluchoře žádnou neměl, tak mu nic nenabídl,“ řekl deníku Právo Tluchořův advokát Marek Nespala. „Jmenování do funkcí mohl vykonat jedině ministr financí, po právní stránce jediný akcionář (za stát),“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…